CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی مولکولی مقاومت به نالیدیکسیک اسید در E.coli ایزوله شده در بیماران با عفونت ادراری مراجعه کننده به بیمارستان بقیه ا...(عج)

عنوان مقاله: بررسی مولکولی مقاومت به نالیدیکسیک اسید در E.coli ایزوله شده در بیماران با عفونت ادراری مراجعه کننده به بیمارستان بقیه ا...(عج)
شناسه ملی مقاله: JR_MILIT-8-3_005
منتشر شده در در سال 1385
مشخصات نویسندگان مقاله:

خانعلی نقوی
نعمت ا... جنیدی جعفری
علی کرمی
رحیم سروری
اکبر خلیل پور
زهرا سفیری
منیژه مجیدفرد
رضا دلیلی

خلاصه مقاله:
مقدمه. خانواده انتروباکتریاسه گروه بزرگی از باکتری ها را شامل می شوند که به طور وسیع در طبیعت پراکنده هستند. این باکتری ها به دلیل کلونیزاسیون در روده به عنوان باکتری های انتریک یا روده­ای معروفند. E.Coli شایع ترین علت ایجاد کننده عفونت های ادراری می باشد. هدف این مقاله بررسی وضعیت مقاومت دارویی به نالیدیکسیک اسید در E.coli های ایزوله شده در خصوص عفونت های ادراری می­باشد. مواد و روش کار. در این تحقیق نمونه ادرار بیماران مراجعه کننده به آزمایشگاه بالینی بیمارستان بقیه ا...(عج) طی ۵ ماه (بهمن ۱۳۸۳ تا خرداد ۱۳۸۴) کشت داده شد و آزمایشات افتراقی جهت تشخیص E.coli صورت گرفت. جهت بررسی مقاومت دارویی بر روی نمونه­های مثبت E.coli اعم از حساس و غیرحساس واکنش PCR طی ۴ مرحله صورت گ رفت . سپس MIC انجام شد و در نهایت عمل سکانسینگ صورت گرفت. نتایج. در این مطالعه ۱۲۱ نمونه E.Coli جدا گردید. با استفاده از دیسک آنتی بیوگرام نالیدیکسیک اسید، تعداد ۵۵ نمونه (۵/۴۵ درصد) حساس، تعداد ۶۳ نمونه (۵۲ درصد) مقاوم و ۳ نمونه (۵/۲ درصد) مقاومت متوسط (Intermediate) داشتند. بر روی این ۱۲۱ نمونه PCR انجام گردید که بر این اساس تعداد ۵۵ نمونه (۵/۴۵ درصد) حساس، تعداد ۶۳ نمونه (۵۲ درصد) مقاوم و ۳ نمونه (۵/۲ درصد) مقاومت متوسط (Intermediate) داشتند. این نتایج با نتایج دیسک آنتی بیوگرام مشابهت داشت. در روش MIC (minimum inhibitory concentration) نیز نتایج، با دو روش قبل مطابقت داشت. بحث. توجه به نتایج حاصل از این مطالعه و مقایسه آن با سایر مطالعات، نشان دهنده روند فزاینده مقاومت باکتری E.Coli به داروهای رایج می باشد. لذا توصیه می شود ضمن کنترل مصرف بی رویه و غیرضروری آنتی بیوتیک ها، قبل از شروع درمان، آنتی بیوگرام و در صورت امکان MIC و PCR جهت تعیین حساسیت میکروبی انجام گردد تا آنتی بیوتیک مناسب برای درمان بیماران انتخاب گردد.

کلمات کلیدی:
E.coli, Urinary tract infection, Antimicrobial resistance, Nalidixic Acid, PCR

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1735791/