CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مروری بر عوامل عدم اجرای طرح ها و پژوهش های فناورانه آب کشور؛ چالش ها و راهکارها

عنوان مقاله: مروری بر عوامل عدم اجرای طرح ها و پژوهش های فناورانه آب کشور؛ چالش ها و راهکارها
شناسه ملی مقاله: MIWM02_078
منتشر شده در اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی مدل سازی و فناوری های جدید در مدیریت آب در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

مسعود پورغلام آمیجی - دانشجوی دکتری گروه مهندسی آبیاری و آبادانی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران و کارشناس کمیته تحقیقات و فناوری، شرکت آب منطقه ای البرز، کرج، ایران.
داود نجفیان - دانشجوی دکتری، گروه علوم و مهندسی آب، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی و مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقه ای البرز، کرج، ایران.
توفیق سعدی - دکتری آب و هواشناسی، گروه جغرافیای طبیعی، دانشکده علوم جغرافیایی، دانشگاه خوارزمی و دبیر کمیته تحقیقات و فناوری، شرکت آب منطقه ای البرز، کرج، ایران.

خلاصه مقاله:
در دنیای امروز، فناوری ها دستگاه های فیزیکی را قادر می سازد تا با دنیای دیجیتال پیرامون ارتباط برقرار کنند، برخی از داده های اطراف خود را دریافت کرده و برای برنامه هایی که وظیفه تحلیل آن ها را دارند، ارسال کنند . این ترکیب هم افزا از حسگرها، دستگاه ها، شبکه ها و نرم افزارها، دنیای کاملا جدیدی از فرصت ها، از شهرها و خانه های هوشمند گرفته تا مراقبت های بهداشتی و سلامتی را ایجاد می نماید و تقریبا در تمام صنایع به ویژه کشاورزی و آبیاری هوشمند و دقیق می تواند به کار گرفته شود . یکی از عوامل مهم و گریبان گیر در بحث مدیریت آب و بحران های حادث شده، عدم آسیب شناسی و شناخت عوامل عدم اجرایی شدن طرح ها، پروژه ها، فناوری ها و پژوهش های فناورانه آب کشور بوده که با بررسی دقیق و جزئی می توان اقدامات کارشناسانه مناسبی در جهت رفع مشکلات به عمل آورد. در این پژوهش که یک مروری جامع بر آنچه گذشت و باید باشد را روایت می کند، در وهله اول به بیان مسئله و هدف از انجام این مطالعه پرداخته شده و سپس در بخش دوم، اهمیت و ضرورت انجام پروژه تشریح شد. در بخش سوم، چالش ها و فرصت های کلیدی در حوزه مدیریت آب و خشک سالی که حضور و ضرورت فناوری در این بخش را می طلبد، معرفی شد. بررسی جامع و وسیع پیشینه مطالعات انجام-شده در رابطه با موضوع، بخش چهارم این تحقیق را تشکیل می دهد. در مطالعات پیشین، بیشتر به آسیب شناسی عدم به کارگیری فناوری ها و اختراعات در اجرا پرداخته شده و ارائه راهکارهای فنی برای اثربخشی فناوری های جدید و به کارگیری آن جزء حلقه مفقوده این مطالعات بوده است. بر همین اساس، در بخش پنجم به وضعیت مطلوب و نقشه راه فناوری های آب پرداخته شد که خود شامل زیربخش های چشم انداز آب در جهان، تاثیر تحولات سایر بخش ها بر آب، فناوری چیست؟، فناوری های نوین آب و چشم انداز فناوری های آب می باشد. در بخش ششم، آینده فناوری های صنعت آب تشریح گردید. نقشه جامع علمی کشور، سند ملی فناوری های راهبردی آب، حوزه های کلان فناوری و نقشه راه اینترنت اشیاء جز مباحث اصلی مطرح شده در این بخش بوده اند. در بخش هفتم، مفهوم نوظهور اینترنت اشیاء و فناوری های جدید آب مطرح شد. زیربخش های مفهوم نوظهور اینترنت اشیاء، اجزای اینترنت اشیاء، سطح توسعه کاربرد اینترنت اشیاء در کشاورزی، کاربرد اینترنت اشیاء در زمینه های مختلف و نکات کلیدی کاربردی درباره اینترنت اشیاء در این بخش مورد مباحثه قرار گرفت. در بخش هشتم، مهم ترین و کاربردی ترین فناوری های بخش آب کشور معرفی شده و سپس در پایان، نتیجه گیری ارائه شد.

کلمات کلیدی:
بحران آب، چشم انداز توسعه، فناوری های آب، اینترنت اشیاء، هوشمندسازی.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1736917/