CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

استخراج اجزای پایگاه داده جغرافیایی در مطالعات پدافند غیرعامل با رویکرد مرور منابع

عنوان مقاله: استخراج اجزای پایگاه داده جغرافیایی در مطالعات پدافند غیرعامل با رویکرد مرور منابع
شناسه ملی مقاله: GISLS05_025
منتشر شده در پنجمین همایش ملی و دومین همایش بین المللی کاربرد مدلهای پیشرفته تحلیل فضائی سنجش از دور و GIS در آمایش سرزمین در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

مسعود مینائی - دکتری سنجش از دور و GIS، عضوهیئت علمی گروه جغرافیا دانشگاه فردوسی مشهد
صادق بولاقی - دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی دانشگاه فردوسی مشهد، آزمایشگاه علم/سیستم اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور (GISSRS: Lab)
صحرا پروین - دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی دانشگاه فردوسی مشهد، آزمایشگاه علم/سیستم اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور (GISSRS: Lab)

خلاصه مقاله:
مطالعات پدافند غیرعامل با هدف به حداقل رساندن آسیب پذیری کشور در برابر هجوم دشمن انجام می شود و از اهمیت بسیاری برخوردار است. در راستای تحقق این هدف، سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) با قابلیت جمع آوری و مدیریت داده های فضایی، به عنوان یک ابزار کارآمد شناخته می شود. این در حالی است که تهیه اطلاعات جغرافیایی مجزا برای هر مطالعه تحقیقاتی منجر به صرف هزینه و زمان مازاد شده و فرآیند مطالعاتی را به تاخیر می اندازد. ازاین رو به منظور بهینه سازی فرآیند شناسایی و جمع آوری اطلاعات فضایی، بهتر است پایگاه داده جغرافیایی (Geodatabase) جامعی تهیه گردد تا نیازهای انواع مطالعات در این زمینه ها را تحت پوشش قرار دهد. در این پژوهش پس از مطالعات اسنادی و کتابخانه ای پیرامون موضوع پدافند غیرعامل، اطلاعات جغرافیایی برای تحقق اهداف پدافند غیرعامل در ۹ حوزه شهرسازی، آسیب پذیری زیرساخت های شهری، مکان یابی پناهگاه ، احداث نیروگاه، برنامه ریزی و طراحی مراکز نظامی، مکان یابی مراکز درمانی، آسیب پذیری مراکز ثقل جمعیتی، تهدیدات زیرساختی حوزه انرژی و تامین امنیت غذایی از طریق بررسی پژوهش های انجام شده، شناسایی شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که پایگاه داده جغرافیایی فراگیری که بتواند پاسخگوی غالب مطالعات پدافند غیرعامل باشد، دارای ۳۶ لایه اطلاعاتی خواهد بود. نتایج این تحقیق می تواند در بسیاری از مطالعات دفاعی همچون طراحی پایگاه داده جغرافیایی (Geodatabase) نظامی به عنوان منبعی جامع به کار رود.

کلمات کلیدی:
سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS)، پایگاه داده جغرافیایی (Geodatabase)، پدافند غیرعامل، دفاع.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1737547/