CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

رابطه ی بین هوش هیجانی با سلامت روانی و عملکرد تحصیلی دانش آموزان در درس زبان انگلیسی (مطالعه ی موردی: دانش آموزان دوره ی دوم متوسطه شهرستان کهگیلویه)

عنوان مقاله: رابطه ی بین هوش هیجانی با سلامت روانی و عملکرد تحصیلی دانش آموزان در درس زبان انگلیسی (مطالعه ی موردی: دانش آموزان دوره ی دوم متوسطه شهرستان کهگیلویه)
شناسه ملی مقاله: ESCSSCONG01_098
منتشر شده در اولین کنگره بین المللی آموزش، مطالعات اجتماعی و فرهنگی با رویکرد آینده پژوهی در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه حکمت پور - کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی دانشگاه یاسوج

خلاصه مقاله:
سلامت روانی در واقع جنبه ای از مفهوم سلامت کلی است. سازمان بهداشت جهانی سلامت را این گونه تعریف می کند: حالت سلامتی کامل جسمانی،روانی،اجتماعی،معنوی ونه فقط فقدان بیماری یا ناتوانی که در آن فرد به توانایی های خودش پی می برد، با تنیدگی معمول زندگی کنار می آید، به صورت ثمر بخش ومولد کار میکندوبه جامعه کمک می کند. بهداشت روانی از جمله مهمترین نیازهای انسان امروزی است که برای تامین آن لازم است فرد خود را بشناسد، دیگران را درک وروابط موثری با آنها ایجاد کند. این پژوهش سه هدف را دنبال می کند: اول مطالعه ی همبستگی بین هوش هیجانی و مولفه های آن با عملکرد تحصیلی و سلامت روانی، دوم پیش بینی عملکرد تحصیلی و سلامت روانی بر اساس هوش هیجانی، سوم مقایسه ی هوش هیجانی و مولفه های آن و همچنین عملکرد تحصیلی دانش آموزان. جامعه ی آماری پژوهش شامل دانش آموزان دختر و پسر دوره ی دوم متوسطه در شهرستان کهگیلویه می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری مانند ضریب همبستگی پیرسون، آزمونt ورگرسیون خطی استفاده شده است. نتایج تحلیل رگرسیون هوش هیجانی بر عملکرد تحصیلی، نشان داد که هوش هیجانی به طور معنادار و مثبت ((P˂۰/۰۱ عملکرد تحصیلی دانش آموزان را پیش بینی می کند. نتایج آزمون t نشان داد که در مورد متغیر عملکرد تحصیلی بین دو جنس تفاوت معنادار ((P˂۰/۰۱ وجود دارد.

کلمات کلیدی:
هوش هیجانی، سلامت روانی، عملکرد تحصیلی دانش آموزان، شهرستان کهگیلویه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1754610/