CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بهینه سازی رینگ انفجاری در روش استخراج از طبقات فرعی با استفاده از نرم افزار Surpac (مطالعه موردی: معدن زیرزمینی سرب و روی سرمه فیروزاباد)

عنوان مقاله: بهینه سازی رینگ انفجاری در روش استخراج از طبقات فرعی با استفاده از نرم افزار Surpac (مطالعه موردی: معدن زیرزمینی سرب و روی سرمه فیروزاباد)
شناسه ملی مقاله: EMGBC07_086
منتشر شده در هفتمین کنفرانس بین المللی توسعه فناوری مهندسی مواد، معدن و زمین شناسی در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

احسان باقری - کارشناس طراحی و مدلسازی. معدن سرب و روی سرمه فیروزآباد. دفتر فنی استخراج
فرشید اسماعیلی - مدیرعامل. معدن سرب و روی سرمه فیروزآباد
مهدی رحمانی - رئیس معادن. معدن سرب و روی سرمه فیروز آباد
وحید امیرکیائی - کارشناس طراحی و مدلسازی. معدن سرب و روی سرمه فیروز آباد. دفتر فنی استخراج
یاسر کیا - سرپرست طراحی و مدلسازی. معدن سرب و روی سرمه فیروزآباد. دفتر فنی استخراج

خلاصه مقاله:
عملیات آتشکاری از نظر ایمنی، ا ستخراج و هزینه یکی از مهمترین مراحل معدنکاری است. امروزه با توجه به شرایط اقتصادی و رقابتی، همه شرکت ها برای باقی ماندن در شرایط فعلی می بایست هزینه های خود را کاهش دهند. برای کاهش هزینه، قبل از هر چیه شناسایی عوامل موثر در افزایش هزینه ضروری است. پارامترهای مهمی که عملیات استخراج از کارگاه های طبقات فرعی ر موفقت آمیز می نماید. خردایش بهینه و آسیب کمتر به نو ده سنگ اطراف کار گاه می باشد. در وضعیت فعلی عملیات استخراج از کارگاه هاء خردایش مواد انفجار شده بهینه نمی باشد چراکه درصد بالایی از قطعات انفجار شده، آندازه بزرگی دارند و نیاز به خردایش مجدد می باشد که این موضوع سبب افزایش هزینه ی عملیاتی جهت خردایش مواد قبل از ورود به سنگ شکن می گردد. همچنین، آسیب بیش از حد به توده سنگ اطراف نیز مشاهده می گردد. بنابراین خلاقیت، نوآوری و بازنگری در الگوی آتشکاری و بهینه سازی آن می تواند در افزایش ایمنی و کاهش هزینه موثر باشد. برای رسیدن به این هدف هر مرحله از فرایند انفجار باید به دقت مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. در معدن زیرزمینی سرب وروی سرمه از نرم افزار سوریک جهت طراحی چالزنی لنگه های استخراجی استفاده می گردد که طراحی چالزنی به صورتیدستی در نرم افزار صورت می گیرد در این تحقیق با پیشنهاد الگوی جدید چالزنی و انفجار در نرم افزار سورپکتوسطالگوریتم های ارائه شده، حفاری به مقدار ۱۷/۷۶ درصد و خرج ویژه به مقدار ۳۳/۱۹ درصد کاهش یافته است و همچنین خردایش نیز مطلوب تر بوده است که این امر موجب کاهش هزینه های عملیاتی گردیده است و همچنین در کنار خرج گذاری بهینه تر، آسیب به توده سنگ های اطراف کارگاه نیز کاهش یافته است.

کلمات کلیدی:
حفاری، انفجار، رینگ انفجاری، هزینه های عملیاتی، نرم افزار Surpac

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1758374/