CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

نقد آرم (نشانه)، بر پایه ی کهن الگوهای آنیما«روان زنانه» و آنیموس«روان مردانه» براساس تئوری کارل گوستاو یونگ "مطالعه موردی: آرم های آب فاضلاب، آتش نشانی"

عنوان مقاله: نقد آرم (نشانه)، بر پایه ی کهن الگوهای آنیما«روان زنانه» و آنیموس«روان مردانه» براساس تئوری کارل گوستاو یونگ "مطالعه موردی: آرم های آب فاضلاب، آتش نشانی"
شناسه ملی مقاله: JR_JFAVAT-24-3_002
منتشر شده در در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

آزیتا شکوهی زادگان - پژوهش هنر، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
اصغر فهیمی فر - هیئت علمی /دانشگاه تربیت مدرس

خلاصه مقاله:
برخی از ا­لگوها مانند مادینه روان (آنیما) و نرینه روان (آنیموس)، جنبه فعال­تری دارند. منظور از آنیما، توصیف جنبه­های زنانه ضمیر ناخودآگاه یک مرد است و همچنین آنیموس، برای توصیف صفات مردانه یک زن به کار می­رود. این کهن­الگوها می­توانند در قالب یک فرم بصری بروز کنند و به طور مستقیم یا غیر­مستقیم، در طراحی آرم یا نشانه تاثیر داشته باشند. پژوهش حاضر، به روش توصیفی – تحلیلی است. گردآوری داده­ها با استفاده از اسناد و منابع کتابخانه­ای انجام شده است. هدف از این پژوهش، بررسی و نقد کهن الگویی دو آرم آب و فاضلاب و آتش­نشانی، بر اساس دو کهن­الگوی آنیما و آنیموس است. طراحی آرم به عنوان یک بیان تصویری که سابقه­ای کهن دارد، خود نیز بیان نمادینی است که می­تواند نمادهایی را به همراه داشته باشد که برگرفته از اسطوره­ها، کهن­الگوها و افکار اجدادیمان است. به موازات این امر، وجود کهن­الگوهایی همچون آنیما و آنیموس، ممکن است ­ در طراحی آرم­ها تاثیر­گذار باشد. ضمن تجزیه و تحلیل کهن­الگویی آرم­های آب و فاضلاب و آتش نشانی بر اساس تئوری یونگ، می­توان نتیجه گرفت که در آرم آب و فاضلاب، تاثیر کهن الگوی آنیما و آرم آتش­نشانی، تاثیر کهن­الگوی آنیموس مشاهده می­شود.

کلمات کلیدی:
"کهن الگو", "آنیما", "آنیموس", " آرم", "آب فاضلاب", "آتش نشانی"

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1775393/