CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقاله کوتاه: بررسی اختلالات بدریختی بدن و اضطراب در بیماران درمانگاه ارتودنسی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند طی سال ۱۳۹۳

عنوان مقاله: مقاله کوتاه: بررسی اختلالات بدریختی بدن و اضطراب در بیماران درمانگاه ارتودنسی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند طی سال ۱۳۹۳
شناسه ملی مقاله: JR_JBUM-24-2_008
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی اکبر اسماعیلی - Psychiatry and behavioral sciences research center, Assistant professor of psychiatry, Birjand University of Medical Science ,Birjand, Iran.
مصطفی شهرابادی - Medical student, Birjand University of Medical Science ,Birjand, Iran.
سید محسن حسینی ادیب - Orthodontic Department, Birjand University of Medical Science ,Birjand, Iran.

خلاصه مقاله:
اگر چه ضرورت خودمراقبتی و رسیدن به تناسب اندام، باعث افزایش سلامت جسمی و روحی و رضایت نسبی از خویش می شود، پرداختن اغراق آمیز و غیرضروری می تواند ناشی از اختلالات روانی باشد. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی اختلالات بدریختی بدن و اضطراب در ۱۵۰ نفر از مراجعه کنندگان به درمانگاه ارتودنسی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند طی سال ۱۳۹۳ انجام شد. برای بررسی متغیرها از پرسشنامه اصلاح شده وسواس جبری یل-براون و پرسشنامه اضطراب زانک استفاده شد. پس از جمع آوری داده ها و ورود آنها به نرم افزار SPSS (ویرایش ۲۱)، از آمار توصیفی برای شرح و توصیف داده ها و از آزمون های مجذور کای، دقیق فیشر و تی مستقل برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. حد معناداری ۰۵/۰=α در نظر گرفته شد. در بررسی انجام شده ۲۸ درصد (۴۲ نفر) افراد مرد و ۷۲ درصد (۱۰۸ نفر) زن بودند. نتایج نشان داد که بین وضعیت تاهل با اضطراب و افسردگی و بین سابقه ارتودونسی و اضطراب رابطه معنی داری وجود داشت. همچنین از نظر مقیاس اضطراب زانک نیز اکثر افراد در گروه های مختلف در حالت نرمال قرار داشتند. بین اضطراب با مقیاس زانک با وضعیت تاهل (۰۰۹/۰P=) و سابقه ارتودونسی (۰۰۲/۰P=) ارتباط معنی داری دیده شد. در افراد متقاضی ارتودنسی و به خصوص متاهلین نمی توان عوامل روان شناختی را نادیده گرفت و مشاوره روانی برای بیماران باید مورد توجه قرار گیرد.

کلمات کلیدی:
Body dysmorphic disorder, Anxiety, Orthodontic treatment., اختلال بدریختی بدن, اضطراب

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1783277/