CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی ارتباط مهارت حل مساله با پیشرفت تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال ۱۳۹۵

عنوان مقاله: بررسی ارتباط مهارت حل مساله با پیشرفت تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال ۱۳۹۵
شناسه ملی مقاله: JR_JBUM-25-0_009
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد رضا رئیسون - Department of Social Medicine, Faculty of Medicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran & PhD Student of Higher Education Management, Allameh Tabataba’i University, Tehran, Iran & Visiting Professor, Islamic Azad University of Ferdos, Ir
یحیی محمدی - EDC Employee, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
حسن امیرآبادی زاده - Faculty of Health, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.
نرجس اکبری - Faculty of Dentistry, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.
محمد سعیدزاده - Education Specialist of Ferdows Medical School, Paramedical Sciences, Birjand University of Medical Sciences, Iran.

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: پیشرفت تحصیلی، یکی از شاخص های مهم در ارزیابی نظام آموزش عالی است. در این راستا، مهارت حل مساله از عوامل موثر و تاثیرگذار بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه  مهارت حل مساله با پیشرفت تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام گرفت. روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع همبستگی می باشد که در آن ۳۴۲نفر از دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال تحصیلی ۹۶-۱۳۹۵، به صورت تصادفی- طبقه ای انتخاب شدند و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها شامل: پرسشنامه اطلاعات فردی، پرسشنامه استاندارد حل مسالهHepner  و  Pattersonو معدل کل دانشجویان برای بررسی پیشرفت تحصیلی بود. تحلیل داده ها نیز برای شرح و توصیف داده ها استفاده گردید. یافته ها:. براساس آزمون همبستگی پیرسون، رابطه مثبت و معنی داری بین حل مساله با پیشرفت تحصیلی به دست آمد. همچنین بین پیشرفت تحصیلی دانشجویان برحسب جنسیت تفاوت معنی داری وجود داشت (۰/۰۰۱>P)؛ اما بین نمره حل مساله دانشجویان مرد و زن تفاوت معنی داری یافت نشد. نتیجه گیری: با توجه با ارتباط مستقیم حل مساله با پیشرفت تحصیلی دانشجویان، پیشنهاد می شود که اساتید به جای واداشتن دانشجویان به حفظ طوطی وار مفاهیم، روش ها و قواعد، یادگیرنده را در موضع حل مساله قرار دهند؛ به نحوی که خود را در صحنه واقعی و رویارویی با مشکل ببیند و به حل آن بپردازد.

کلمات کلیدی:
problem-solving skills, academic achievement, students, حل مسئله, پیشرفت تحصیلی, دانشجویان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1783406/