CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی مقاومت کششی شاتکریت تقویت شده با الیاف حاصل از تایرهای بازیافتی (مطالعه موردی: تونل باغان-مریوان، استان کردستان)

عنوان مقاله: ارزیابی مقاومت کششی شاتکریت تقویت شده با الیاف حاصل از تایرهای بازیافتی (مطالعه موردی: تونل باغان-مریوان، استان کردستان)
شناسه ملی مقاله: JR_NFAG-17-34_002
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

بهزاد خوش - کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک سنگ، گروه مهندسی معدن، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
هادی عطاپور - مدیر گروه مهندسی ژئومکانیک، دانشکده مهندسی علوم زمین، دانشگاه صنعتی اراک،

خلاصه مقاله:
امروزه شاتکریت به عنوان یکی از اجزا سیستم های نگهداری، به طور گسترده در انواع سازه های سطحی و زیرزمینی مورد استفاده قرار می گیرد. از این رو، در چند سال اخیر تحقیقات گسترده ای به منظور بهبود کیفیت و ارتقاء مشخصات مقاومتی و تغییرشکل پذیری شاتکریت انجام شده است. بررسی اثر افزودن الیاف های مختلف به شاتکریت جزو مهمترین تحقیقات انجام شده در زمینه توسعه شاتکریت به شمار می رود. در تحقیق حاضر، اثر افزودن الیاف بازیافتی از تایرهای فرسوده بر مقاومت کششی شاتکریت با اجرای میدانی مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور، عملیات شاتکریت حاوی ۵/۰، ۱ و ۵/۱ درصد الیاف بازیافتی به همراه پنل بدون الیاف در محل پروژه تونل باغان-مریوان اجرا شد. پس از تهیه نمونه های مورد نیاز، آزمایش مقاومت کششی برزیلی بر روی آن ها انجام شد. نتایج نشان داد که الیاف بازیافتی سبب افزایش قابل توجهی در ظرفیت جذب انرژی شاتکریت و حذف رفتار شکننده آن می شود. از مزایای دیگر الیاف بازیافتی می توان به کاهش فروریز، پمپاژ راحت ، وزن کم الیاف و همچنین مقاومت بالای الیاف در محیط های اسیدی و مرطوب اشاره کرد. همچنین با توجه به بازیافتی بودن این الیاف، به کارگیری آن در شاتکریت علاوه بر کاهش مشکلات زیست محیطی کشور، سبب کاهش چشمگیر در هزینه پروژه ها خواهد شد.

کلمات کلیدی:
شاتکریت الیافی, مقاومت کششی, الیاف بازیافتی از تایر فرسوده, تغییر شکل پذیری, جذب انرژی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1786323/