CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

رتبه بندی بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مازندران بر اساس ابعاد کیفیت خدمات بهداشت و درمان با استفاده از رویکرد ترکیبی (Fuzzy AHP - TOPSIS)

عنوان مقاله: رتبه بندی بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مازندران بر اساس ابعاد کیفیت خدمات بهداشت و درمان با استفاده از رویکرد ترکیبی (Fuzzy AHP - TOPSIS)
شناسه ملی مقاله: JR_HIM-10-7_002
منتشر شده در در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

هادی بالوئی جام خانه - کارشناسی ارشد، مدیریت صنعتی، دانشکده ی علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران (نویسنده ی مسوول)
سعیده کتابی - استادیار، مدیریت، دانشکده ی علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه اصفهان و پژوهشگر، مرکز تحقیقات مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
مهدی پور مصطفی خشکرودی - کارشناسی ارشد، مدیریت صنعتی، دانشکده ی علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

خلاصه مقاله:
مقدمه:امروزه کیفیت خدمت از مهم ترین جنبه های مدیریتی سازمان های خدماتی هستند و مشتری محوری، استراتژی اول تمام سازمان های دنیا به شمار می روند. این تحقیق سعی داشته تا با تبیین شاخص های موثر در کیفیت خدمات بهداشت و درمان و با استفاده از رویکرد ترکیبی Fuzzy AHP - TOPSIS به رتبه بندی بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مازندران بپردازد. روش بررسی: این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی- پیمایشی است. جامعه ی آماری تحقیق، بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مازندران بود که با استفاده از روش نمونه گیری غیرتصادفی هدف مند، ۴ بیمارستان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مازندران انتخاب شدند و پرسش نامه های استاندارد تحقیق توسط گروهی از کارشناسان معاونت بهداشت و درمان این دانشگاه تکمیل شده است. بدین منظور ابتدا با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی فازی، اهمیت معیارهای کیفیت خدمات محاسبه وسپس بیمارستان ها به وسیله ی روش TOPSIS رتبه بندی شدند. نتایج با استفاده از نرم افزار Excel تحلیل شد. یافته ها: یافته های تحقیق حاکی از آن است که بیمارستان  Cبا وزن ۹۲۱۶/۰، بیمارستان B با وزن ۴۹۲۶/۰، بیمارستان A با وزن ۲۱۲۱/۰ و بیمارستان D با وزن ۲۰۶۳/۰ به ترتیب به صورت اول تا چهارم رتبه بندی شده اند. نتیجه گیری: براساس سنجش انجام شده در ابعاد مختلف کیفیت خدمات، نتایج حاکی از آن است که بیمارستان C در ابعاد پاسخگویی، همدلی و حرفه ای بودن که بیش ترین وزن را دارا می باشند، دارای بهترین عملکرد می باشد. در واقع وضعیت عملکرد بیمارستان ها بر اساس ابعاد کیفیت خدمات به منظور تدوین استراتژی مناسب تعیین شده است. واژه های کلیدی:کیفیت مراقبت های بهداشتی؛ فرایند تحلیل سلسله مراتبی؛ بیمارستان های آموزشی

کلمات کلیدی:
کیفیت مراقبت های بهداشتی, فرایند تحلیل سلسله مراتبی, بیمارستان های آموزشی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1800426/