CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی رابطه بلند مدت بین آموزش و سلامت و برآوردکارایی فنی تابع تولید سلامت(مطالعه موردی: منتخبی از کشورهای کنفرانس اسلامی)

عنوان مقاله: بررسی رابطه بلند مدت بین آموزش و سلامت و برآوردکارایی فنی تابع تولید سلامت(مطالعه موردی: منتخبی از کشورهای کنفرانس اسلامی)
شناسه ملی مقاله: JR_JQE-14-4_002
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

نرگس صمدپور - استادیار اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، گروه اقتصاد، اصفهان، ایران
مصطفی عمادزاده - استاد تمام اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، گروه اقتصاد، اصفهان، ایران
فیروزه عزیزی - عضو-هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس
همایون رتجبر - دانشیار اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، گروه اقتصاد، اصفهان، ایران

خلاصه مقاله:
امروزه سلامت به عنوان یکی از مهمترین شاخص های توسعه به شمار می آید. اما افزایش مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیر مسری و افزایش هزینه های درمانی ناشی از این بیماری ها، نظام های سلامت را در اکثر کشورهای جهان به خصوص کشورهای در حال توسعه که با کمبود منابع مواجه هستند به چالش کشیده است. این امر سبب گشته تا سیاستگذاران، برای بهبود سلامت جامعه، توجه بیشتری به امر " آموزش"به عنوان یک ابزا رموثر معطوف دارند. هدف اصلی این مطالعه بررسی رابطه بلند مدت بین سلامت و آموزش در منتخبی از کشورهای عضو کنفرانس اسلامی طی دوره (۲۰۱۳-۱۹۹۸)می باشد. در این راستا، ابتدا تابع تولید سلامت بر اساس مدل گروسمن(۱۹۷۲) تعریف می شود. سپس، الگوی تحقیق با استفاده از تکنیک هم جمعی داده های تابلویی برآورد می گردد. پس از آن کارایی فنی تولید سلامت، با استفاده از ضرایب برآورد شده از رابطه بلند مدت و روش اثرات تصادفی برای کشورهای منتخب محاسبه می شود. نتایج حاصل از برآور د مدل نشان می دهد که یک رابطه تعادلی بلند مدت بین آموزش و سلامت وجود دارد. همچنین نتایج حاصل از محاسبه کارایی فنی برای کشورهای مختلف نشان می دهد که کشورهایی با نرخ با سوادی بالاتر، از نهاده ها در تولید سلامت بهتر استفاده می کنند.

کلمات کلیدی:
آموزش, سلامت, روش هم جمعی داده های تابلویی, کارایی فنی, کشورهای عضو کنفرانس اسلامی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1820924/