CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارائه مدل پیش بینی کننده رفتار کارکنان، مبتنی بر تعاملات ادراکی رهبر – پیرو در موقعیت تهدید حمایت اجتماعی (با رویکرد حفاظت از منابع)

عنوان مقاله: ارائه مدل پیش بینی کننده رفتار کارکنان، مبتنی بر تعاملات ادراکی رهبر – پیرو در موقعیت تهدید حمایت اجتماعی (با رویکرد حفاظت از منابع)
شناسه ملی مقاله: JR_ORMR-9-4_005
منتشر شده در در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد حمیدیان - PhD Candidate of Behavioral Management, Faculty of Management and Accounting, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran.
اکرم هادیزاده مقدم - Associate Prof., Faculty of Management and Accounting, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran.
غلامعلی طبرسا - Professor,Faculty of Management and Accounting, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran.
علی رضائیان - Professor, Faculty of Management and Accounting, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran.

خلاصه مقاله:
هدف اصلی این پژوهش پیش بینی رفتار کارکنان از راه بررسی ادراک از احتمال تغییر در منابع سازمانی آنان و در تعامل ادراکی با سرپرست آنها است. این پژوهش با رویکردی عینی گرا به دنبال کشف مشابهت های نهفته در تمایل های رفتاری افراد، درون یک زیست بوم سازمانی است. گام های عملیاتی سازی این پژوهش با استفاده از راهبرد اکتشافی متوالی در پنج مرحله برداشته شده و از روش های آزمایشی و تجربی برای اعتبارسنجی مدل استفاده شده است. زیست بوم موردبررسی در این پژوهش، بانک های دولتی و شبه دولتی ایران بودند که از راه ۴۱۶ آزمودنی با دقت بررسی شدند. همچنین برای دستیابی به مدلی برای پیش بینی رفتار سازمانی کارکنان، نخست تمایل های رفتاری با رویکرد حفاظت از منابع، نوع شناسی و سپس با در نظر گرفتن انواع آثار ثابت و تصادفی در قالب معادلات آمیخته مدل سازی شدند. نتایج نشان داد که پیش بین های رفتار انسان در سطح زیست بوم منابع از اشتراک های بزرگی برخوردار است که با رویکردی منبع محور می توان آنها را شناسایی کرد. همچنین نتایج نشان داد که تمایل رفتاری کارکنان بانک های دولتی و شبه دولتی ایران در موقعیت های تهدید حمایت اجتماعی، «گرایش به انفعال» دارد و در صورت حضور تعامل ادراکی مثبت یا منفی از رهبر، این تمایل در هر دو حالت از «گرایش به انفعال» به «گرایش به حفظ» تغییر خواهد کرد. شناسایی نقاط مرزی تغییر حالت های تمایل رفتاری و فاصله شدت تمایل رفتاری کارکنان از این نقاط، یکی دیگر از نتایج این پژوهش بود که می تواند راهنمایی برای تنظیم مداخله های اثربخش رهبران در زیست بوم مورد بررسی باشد.

کلمات کلیدی:
: Conservation of Resources, Social Support, Behavioral Intention, Behavior Prediction., حفاظت از منابع, حمایت اجتماعی, تمایل رفتاری, پیش بینی رفتار.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1834795/