CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

استراتژی های نوآوری، موفقیت کارآفرینانه و نقش میانجی ظرفیت جذب دانش

عنوان مقاله: استراتژی های نوآوری، موفقیت کارآفرینانه و نقش میانجی ظرفیت جذب دانش
شناسه ملی مقاله: JR_ORMR-9-4_001
منتشر شده در در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

علیرضا امینی - Professor, Department of Management, Faculty of Economics, Management and Social Sciences, Shiraz University, Shiraz, Iran.
حمیدرضا فتاحی - M.A. student of Entrepreneurship, Management Department, University of Kashan, Iran.
پیمان دولتشاه - M.A. student of Entrepreneurship, Management Department, University of Kashan, Iran.

خلاصه مقاله:
این پژوهش به تجزیه و تحلیل نظری این موضوع می پردازد که بنگاه های دانش بنیان باتوجه به ظرفیت جذب دانشی که دارند و نقش ویژه ای که ظرفیت جذب در ایجاد مزیت رقابتی و به طبع آن در انتخاب استراتری های نوآوری و دستیابی به موفقیت کارآفرینانه دارد، چه استراتژی های نوآوری را به کار می گیرند که بیشترین تاثیر را بر موفقیت کارآفرینانه آنها داشته است. جامعه آماری این پژوهش شرکت های مستقر در مرکز تحقیقاتی اصفهان هستند که با استفاده از نمونه گیری ساده تصادفی ۱۹۶ شرکت انتخاب و پرسش نامه بین آنها توزیع شد. برای تحلیل داده ها و بررسی فرضیه ها از روش مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد از بین استراتژی های نوآوری، به کارگیری استراتژی های تهاجمی بیشترین تاثیر را بر موفقیت کارآفرینانه شرکت های دانش بنیان داشته است، همچنین مشخص شد که ظرفیت جذب دانش توانسته به عنوان میانجی در این رابطه نقش آفرینی کند. از دیگر نتایج این پژوهش، تاثیر ۷/۴۶ درصدی استراتژی نوآوری بر ظرفیت جذب دانش و همچنین تاثیر ۷/۵۱ درصدی ظرفیت جذب دانش بر موفقیت کارآفرینانه بنگاه های دانش بنیان می باشد.

کلمات کلیدی:
Innovation Strategies, Innovation Capacity, Entrepreneurial Success, Knowledge-Based Firms., استراتژی نوآوری, موفقیت کارآفرینانه, جذب دانش, کسب وکارهای کوچک و متوسط دانش بنیان.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1834799/