CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

حذف پاراکلروفنل از محلول های آبی با استفاده از پوست بلوط اصلاح شده با اسید سولفوریک: بررسی سینتیک و ایزوترم جذب

عنوان مقاله: حذف پاراکلروفنل از محلول های آبی با استفاده از پوست بلوط اصلاح شده با اسید سولفوریک: بررسی سینتیک و ایزوترم جذب
شناسه ملی مقاله: JR_JEHE-2-4_007
منتشر شده در در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

حاتم گودینی - گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
فاطمه طاهری - گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
بهرام کمره ئی - گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
پروین مصطفایی - گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
صدیقه سعیدی - گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: حضور پاراکلروفنل در محیط زیست به دلیل سمیت بالا، سرطان­زایی و جهش­ زا بودن، ایجاد بوی قوی و پایداری در محیط زیست به عنوان آلاینده­ دارای تقدم می­باشد. هدف از این مطالعه ارزیابی حذف پاراکلروفنل از محلول­های آبی با استفاده از پوست بلوط اصلاح شده توسط اسیدسولفوریک می­باشد. مواد و روش­ها: این پژوهش یک مطالعه تجربی بوده و از پوست بلوط از جنس Quercus persica گونه ایرانی به عنوان جاذب استفاده شده است. اثر پارامترهای pH، زمان تماس، دوز جاذب و غلظت اولیه پاراکلروفنل بر روی جذب به صورت آزمایش­های ناپیوسته مورد بررسی قرار گرفت. ویژگی­های جاذب خام و اصلاح شده با اسید سولفوریک توسط اسپکتروسکوپیFTIR ، تصویر میکروسکوپ الکترونی رویشی(SEM) و پراش اشعه ایکس(XRD) بررسی گردید. مدل­های ایزوترمی لانگمویر، فروندلیچ و سینتیک درجه اول و دوم کاذب برای بررسی تطابق داده­های تجربی بررسی شد. یافته­ها: نتایج آزمایش نشان داد که کارایی حذف پاراکلروفنل با افزایش زمان تماس و دوز جاذب ارتباط مستقیم و با افزایش pH و غلظت اولیه پاراکلروفنل رابطه معکوس دارد. حداکثر ظرفیت جذب پاراکلروفنل توسط جاذب اصلاح شده با اسیدسولفوریک mg/g ۳۳/۳ و حداکثر راندمان حذف پاراکلروفنل به میزان ۸۷ درصد در pH برابر۴ به­دست آمد. جذب پاراکلروفنل با مدل ایزوترمی فروندلیچ (۹۲/۰< ) و سینتیک درجه دوم کاذب با (۹۴/۰< ) تطابق بیشتری داشت. نتیجه­گیری: این مطالعه نشان داد که پوست بلوط اصلاح شده با اسید سولفوریک کارایی نسبتا مناسبی در حذف پاراکلروفنل دارد. با توجه به این­که پوست بلوط ماده ای زائد است، استفاده از این جاذب می­تواند در حذف آلاینده پاراکلروفنل از فاضلاب مفید باشد.

کلمات کلیدی:
Chestnut shell, Isotherm, Kinetic, P-chloro phenol, Water solution, پاراکلروفنل, پوست بلوط, اسیدسولفوریک, ایزوترم, سینتیک.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1835514/