CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی نتایج هیستروسکوپی در بیماران با سابقه شکست مکرر لانه گزینی و ارتباط آن با باروری در سیکل های بعدی انتقال جنین در مرکز ناباروری یزد(فروردین ۱۳۹۸ تا شهریور ۱۴۰۰)

عنوان مقاله: بررسی نتایج هیستروسکوپی در بیماران با سابقه شکست مکرر لانه گزینی و ارتباط آن با باروری در سیکل های بعدی انتقال جنین در مرکز ناباروری یزد(فروردین ۱۳۹۸ تا شهریور ۱۴۰۰)
شناسه ملی مقاله: ICMWMI11_056
منتشر شده در یازدهمین کنفرانس بین المللی یافته های نو در مامایی، زنان، زایمان و نازایی در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

سعیده مزیدی شرف آبادی - دستیار تخصصی گروه زنان و زایمان، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
مریم افتخار - استادیار گروه زنان و مامایی و فلوشیپ نازایی، مرکز تحقیقاتی و درمانی ناباروری یزد، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
ربابه داور - استادیار گروه زنان و مامایی و فلوشیپ نازایی، مرکز تحقیقاتی و درمانی ناباروری یزد، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران

خلاصه مقاله:
مقدمه: با وجود پیشرفت در زمینه تکنیک های کمک باروری (ART)، اما هنوز برخی با چندین دوره IVF برای رسیدن به بارداری ناکام هستند.شکست در لانه گزینی، شایعترین علت عدم موفقیت بارداری پس از القاح آزمایشگاهی و انتقال جنین است که در برخی بیماران این اختلال بهصورت RIF ذکر می شود. هیستروسکوپی به ویژه در موارد مشکوک به پاتولوژی داخل رحمی و شکست مکرر لانه گزینی انجام می شود.مواد و روشها: این مطالعه از نوع مقطعی – تحلیلی میباشد. سرشماری در طی سالهای فروردین ۱۳۹۸ تا شهریور ۱۴۰۰ هر تعدادی که پروندهموجود باشد. روش گردآوری اطلاعات به صورت پرونده خوانی و پیگیری حضوری یا تلفنی بیماران که با مراجعه به پرونده بیماران مرکز نابارورییزد، اطلاعات جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد. اطلاعات پس از جمع آوری و کنترل وارد نرم افزار SPSS شده و جداول و شاخص هایمورد نیاز تهیه و جهت مطالعات آماری از آزمونهای Fisher exact test ، Chi square test و T-Test و ANOVA استفاده خواهد شد.نتایج : از ۱۵۵ پرونده مورد بررسی حداقل سن بیمار ۲۰ ، حداکثر سن ۴۶ سال و میانگین سنی بیماران مورد بررسی ۶۶ / ۳۳ سال می باشد. از طرفیحداقل AMH برابر ۱ / ۰ ، حداکثر AMH برابر ۲۱ و میانگین AMH بیماران مورد بررسی ۵۴ / ۴ می باشد. ۵۸ بیمار (۴ / ۳۷ درصد) با حاملگی شیمیاییو ۹۷ بیمار (۶ / ۶۲ درصد) بدون حاملگی شیمیایی، ۴۸ بیمار (۳۱ درصد) با حاملگی کلینیکی و ۱۰۷ بیمار (۶۹ درصد) بدون حاملگی کلینیکی، ۳۷بیمار (۹ / ۲۳ درصد) با تولد زنده و ۱۱۸ بیمار (۱ / ۷۶ درصد) بدون تولد زنده بودند.بحث و نتیجه گیری : نتایج یافته های پاتولوژی در هیستروسکوپ در بیماران با سابقه شکست مکرر لانه گزینی (RIF) و ارتباط آن با باروری درسیکل های بعدی انتقال جنین در مرکز ناباروری یزد مطابق با آزمون Fisher exact test نشان از عدم تاثیر بر حاملگی شیمیایی، حاملگی کلینیکی،تولد زنده و سقط دارد.

کلمات کلیدی:
هیستروسکوپی، انتقال جنین، شکست مکرر لانه گزینی، حاملگی شیمیایی، حاملگی کلینیکی، تولد زنده و سقط

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1862115/