CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مفهوم نسبت نیمرخ سیاسی (PPR) در تعیین نگرش ذینفعان به تغییر اقدامات کشاورزی و منابع طبیعی

عنوان مقاله: مفهوم نسبت نیمرخ سیاسی (PPR) در تعیین نگرش ذینفعان به تغییر اقدامات کشاورزی و منابع طبیعی
شناسه ملی مقاله: JR_SRBAU-20-4_008
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه کاتب - دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
اباذر اسمعلی عوری - استاد گروه منابع طبیعی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی و عضو پژوهشکده مدیریت آب، دانشگاه محقق اردبیلی. (مسوول مکاتبات)
رئوف مصطفی زاده - دانشیار گروه منابع طبیعی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی و عضو پژوهشکده مدیریت آب، دانشگاه محقق اردبیلی.
معراج شرری - استادیار گروه منابع طبیعی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی.
زینب حزباوی - استادیار گروه منابع طبیعی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی و عضو پژوهشکده مدیریت آب، دانشگاه محقق اردبیلی.

خلاصه مقاله:
زمینه هدف: تدوین یک طرح جامع برای توسعه کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری با هدف شناسایی تمام نیازها و مسائل مربوط به ذی نفعان مختلف به طور جداگانه دشوار است. به همین منظور، استفاده از یک نیمرخ سیاسی به عنوان ابزاری با ارزش در فرآیند برنامه ریزی حوزه آبخیز می تواند کمک کند تا مسائل اجتماعی مرتبط را شناسایی نموده، اطلاعات لازم در مورد آن ها را جمع آوری کرده، و نهایتا در برنامه مدیریت فعالیت های کشاورزی و منابع طبیعی خلاصه سازی و به کار گرفته شوند. روش بررسی: پژوهش حاضر به لحاظ روش، توصیفی- تحلیلی و به لحاظ هدف، از نوع تحقیقات کاربردی است. یافته ها: در این مقاله مفهوم نسبت نیمرخ سیاسی در تعیین نگرش ذی نفعان به تغییر در اقدامات کشاورزی و منابع طبیعی معرفی و تبیین می کند. هم چنین، اطلاعات جامع و لازم در خصوص نقش افراد، گروه ها و سازمان ها بر تصمیمات سازمان های دولتی ارائه می دهدتا مدیران از مشارکت ذی نفعان در فرآیندهای تصمیم گیری و اجرا استفاده نمایند. در این رویکرد، ابتدا یک مسئله یا مشکل و سپس دست اندرکاران مختلف در پروژه شناسایی شده و بر اساس اطلاعات پرسشنامه ای، نگرش دست اندرکاران از طریق تعیین موقعیت، اهمیت و قدرت مشخص خواهد شد. در ادامه، مقادیر نسبت نیمرخ سیاسی محاسبه خواهد شد. مقادیر شاخص محاسبه شده امکان ارزیابی نقش هر کدام از دست اندرکاران یا ذی نفعان در حل مشکل و یا تصمیم گیری در خصوص آن را فراهم خواهد نمود. بحث و نتیجه گیری: رویکرد مذکور می تواند در تعیین نقاط قوت و ضعف تصمیم گیری و اجرای اقدامات مختلف در خصوص حل مشکل یا اتخاذ رویکرد جدید مورد استفاده قرار گیرد.

کلمات کلیدی:
تصمیم گیری, دست اندرکاران, مشارکت, قدرت نفوذ

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1871931/