CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی تاثیر مواجهه با آلودگی صوتی بر میزان حوادث در کارخانجات شیشه سازی و بلور به کمک ابزار GIS

عنوان مقاله: ارزیابی تاثیر مواجهه با آلودگی صوتی بر میزان حوادث در کارخانجات شیشه سازی و بلور به کمک ابزار GIS
شناسه ملی مقاله: JR_SRBAU-19-2_001
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

نغمه دهخدا - کارشناسی ارشد رشته مدیریت محیط زیست (HSE)، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
سید علیرضا حاجی سید میرزاحسینی - گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران (مسئول مکاتبات)
پروین نصیری - استاد دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
سید محمدرضا میری لواسانی - گروه مدیریت محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: آلودگی صدا یکی از مهم ترین عوامل زیان آور در محیط کار بوده و فراگیرترین عامل فیزیکی تهدید کننده ی سلامت شاغلین در محیط کار به خصوص در کشورهای در حال توسعه محسوب می شود. صنعت تولید بلور از جمله صنایعی ا ست که به علت حضور ماشین آلاتی نظیر کوره و فرمینگ در آن، کارگران عموما با عامل زیان آور صدا در مواجه هستند. صدا در صنعت سبب ایجاد تاثیرات ذهنی شده و به تبع آن ریسک رخداد حوادث را بالا می برد؛ حوادثی که سبب افزایش هزینه ها شده و کاهش بهره وری را به همراه دارد. مطالعه ی پیش رو تلاشی به منظور ارزیابی تاثیر مواجهه با آلودگی صوتی و نقش آن بر میزان حوادث در صنعت تولید بلور به کمک نرم افزار GIS است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی چگونگی پراکنش آلودگی صوتی و حوادث رخ داده در واحدهای کاری یک کارخانه ی شیشه سازی در سه سال ۱۳۹۲،۱۳۹۱ و ۱۳۹۳ با استفاده از نرم افزارGIS  و بررسی ارتباط میان این دو متغیر می باشد. روش بررسی: به منظور اجرای این تحقیق ابتدا تراز فشار صوت در سه سال متوالی در واحدهای کاری کارخانه اندازه گیری شد، سپس آمار حوادث رخ داده در طی سه سال به تفکیک فرآیندهای رخ داده استخراج گردید: پس از آن به کمک ابزار GIS نقشه های چگونگی پراکنش آلودگی صوتی و حوادث در طی سه سال ارایه شد، در نهایت وجود ارتباط میان آلودگی صوتی و حوادث بررسی گردید.یافته ها: نتایج مطالعه حاکی از آن بود که واحد فرمینگ با میانگین تراز فشار صوت ۲۵/۱۰۶دسی­بل­،۹/۱۰۱ و ۷۸/۹۷ دسی بلA ، بیش­ترین آلودگی صوتی و به ترتیب با تعداد ۱۶، ۱۲ و ۶ حادثه بالاترین تعداد حوادث در طی سه سال را به خود اختصاص داده است و تعداد کل حوادث رخ داده طی سه سال ۷۱، ۴۳ و ۱۸ حادثه بوده است.بحث و نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان می دهد، میان آلودگی صوتی و حوادث در صنعت مورد مطالعه در سال­های ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ ارتباط معناداری وجود دارد. [۱] - کارشناسی ارشد رشته مدیریت محیط زیست (HSE)، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.[۲] - گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران (مسئول مکاتبات)[۳] - استاد دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.[۴]- گروه مدیریت محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

کلمات کلیدی:
صنعت شیشه و بلور, آلودگی صوتی, حوادث, GIS

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1872043/