CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

امکان سنجی تولید کیتیناز از جدایه بومی Beauveria bassiana

عنوان مقاله: امکان سنجی تولید کیتیناز از جدایه بومی Beauveria bassiana
شناسه ملی مقاله: JR_SRBAU-16-2_003
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

معصومه کردی - دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی کشاورزی، گروه علوم و زیست فناوری گیاهی، دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.
الناز فهیمی - کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهرود، شاهرود، ایران.
ناصر فرخی - استادیار گروه علوم سلولی و مولکولی، دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران. (مسوول مکاتبات)

خلاصه مقاله:
کنترل بیولوژیک روش جایگزین مناسبی برای روش­های شیمیایی مبارزه با آفات می­باشد. قارچ بیمارگر حشرات Beauveria spp. میزبان هدف را از طریق نفوذ در کوتیکول، با ترشح آنزیم­های تجزیه کننده کوتیکول از قبیل کیتینازها مورد حمله قرار می­دهد. کیتینازها قادرند کیتین را هیدرولیز نمایند  و در زمینه­های مختلفی از جمله کنترل بیولوژیک، اصلاح زیستی آب دریا، تولید حشره­کش­ها و مواد دارویی استفاده می­شود. در این تحقیق فعالیت­های آنزیم کیتیناز در قارچ Beauveria bassiana  که در سه محیط مختلف کشت داده شده بود به روش رنگ­سنجی مورد مطالعه قرار گرفت. گونه قارچی بومی استفاده شده از مینودشت با قدرت بیماری­زایی بالا جداسازی و شناسایی گردید،  نتایج نشان داد که بیش­ترین غلظت آنزیم کل مربوط به محیط کشت P(۷) می­باشد.بیش­ترین فعالیت آنزیم در محلول رویی محیط کشت Pontecorvo با ۷ = pH ، در دمای ۵۰ درجه سانتی­گراد به عنوان نمونه آنزیمی، در روز سوم کشت و در حضور کیتین­کلوئیدی ۷۵/۰ درصد اندازه­گیری شد، که نتایج حاصله می تواند در تولید بیشتر آنزیم کیتناز بکار گرفته شود و بدین ترتیب شاهد کاربرد آن در کنترل بیولوژیک به­منظور حفظ سلامت انسان و محیط زیست باشیم.

کلمات کلیدی:
Beauveria spp, کیتین, آنزیم کیتیناز, کنترل بیولوژیک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1872171/