CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تنوع زیستی ریزجلبک ها، ظرفیتی بالقوه در فناوری های زیستی و محیطی

عنوان مقاله: تنوع زیستی ریزجلبک ها، ظرفیتی بالقوه در فناوری های زیستی و محیطی
شناسه ملی مقاله: JR_SRBAU-15-2_004
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

مریم آخوندیان - استادیار، گروه زیست دریا، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران. (مسوول مکاتبات)
سید دانیال میرحسن نیا - دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زیست دریا، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران.

خلاصه مقاله:
ریزجلبک ها گروهی بسیار متنوع از گیاهان آبزی هستند که امروزه طیف کاربردی گسترده ای در علم فنآوری زیستی یافته اند. این فتوسنتزکنندگان میکروسکوپی، علی رغم نقش موثری که در تولید اکسیژن در روی کره زمین ایفا می کنند، به دلیل پراکنش و فراوانی بالایی که دارند تقریبا در تمام آب های روی زمین یافت می شوند. ارزش بالای تغذیه ای و نیز پتانسیل این گیاهان میکروسکوپی در تولید ترکیبات فعال زیستی با کاربردهای متنوع دارویی و غذایی، هم چنین کاربری به عنوان مواد اولیه خام جهت استخراج سوخت های زیستی سازگار با محیط زیست (بیودیزل) و نیز کاربردی که در پایش و پالایندگی آلاینده های محیطی مانند فلزات سنگین، سموم و علف کش ها دارند؛ این گیاهان کوچک مقیاس را، در کانون توجه محققین بی شماری در سراسر دنیا قرار داده است. اگرچه پژوهش های فراوانی در سراسر دنیا بر پتانسیل های زیست فنآورانه ی ریز جلبک ها متمرکز می باشد؛ اما به نظر می رسد در کشور ما با وجود دسترسی به منابع آبی و تنوع زیستی بالای ریزجلبک ها به سبب شریط آب و هوایی، تاکنون ظرفیت های بالقوه ی  این منابع با ارزش، مورد توجه کافی قرار نگرفته است. لذا، این گفتار مروری است بر ظرفیت های بالقوه ریزجلبک ها برای استفاده در فنآوری های زیستی نوین که می تواند توجه محققین و علاقمندان به زیست فناوری دریایی را به منظور انجام تحقیقات در این زمینه جلب نماید.

کلمات کلیدی:
ریزجلبک, زیست فنآوری, ترکیبات فعال زیستی, محیط زیست, ظرفیت های بالقوه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1872179/