CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی تاثیر ترتیبات ارزی بر توزیع درآمد درکشورهای سازمان همکاری و توسعه ی اقتصادی (OECD) و کشورهای عضو اوپک (OPEC)

عنوان مقاله: ارزیابی تاثیر ترتیبات ارزی بر توزیع درآمد درکشورهای سازمان همکاری و توسعه ی اقتصادی (OECD) و کشورهای عضو اوپک (OPEC)
شناسه ملی مقاله: JR_MIEA-12-45_009
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

میثم نصرآزادانی - MSc
حمید هوشمندی - Assistant professor, Islamic Azad University
بهروز صادقی عمروآبادی - Assistant professor , Shahid Chamran University of Ahvaz
مهدی فدائی - Assistant professor, Payam noor University of Esfahan

خلاصه مقاله:
با یکپارچگی اقتصاد جهانی و توسعه روز افزون تعاملات بین­المللی، کشورها دیگر نمی­توانند در اتخاذ سیاست­های کلان اقتصادی نقش بخش خارجی اقتصاد را نادیده بگیرند. در این بین، ترتیبات و رژیم­های ارزی می تواند اثرات کلان اقتصادی داشته باشند. هدف این مطالعه ارزیابی تاثیر ترتیبات ارزی بر توزیع درآمد می باشد. روش این تحقیق از نوع توصیفی تحلیلی و استفاده از رگرسیون گشتاورهای تعمیم یافته (GMM) می­باشد. داده های پانل و دوره بررسی سال­های ۲۰۲۰-۲۰۰۷ کشورهای عضو اوپک و سازمان همکاری و توسعه­ی اقتصادی (OECD) را شامل می شوند که اکثر کشورهای اوپک را کشورهای اسلامی تشکیل می­دهند و دارای رژیم ارزی میخکوب و دارای توزیع درآمد متوسط یا بد می­باشند. فرضیه تحقیق آن است که ترتیبات ارزی بر توزیع درآمدی تاثیرگذار است. نتایج نشان می­دهد در مقایسه­ی رژیم­های ارزی، شاخص نظام ارزی شناور مدیریت شده بر ضریب جینی برای گروه کشورهای اوپک منفی و معنادار است. همچنین اثر شاخص نظام ارزی میخکوب شدید بر متغیر وابسته ضریب جینی برای گروه کشورهای اوپک نیز مثبت و معنادار است. در واقع برای هر دو گروه استفاده از رژیم ارزی شناور می­تواند در مقایسه با رژیم ارزی ثابت بهتر نابرابری درآمدی را کاهش دهد. بنابراین با اتخاذ رژیم ثابت ارزی ممکن است نرخ ارز پایین­تر از نرخ تعادلی تعیین شود. در این صورت، به دلیل ارزان بودن نرخ ارز، واردات رونق می­یابد و تولید داخلی و صادرات ضعیف می­شود، درنتیجه ممکن است مقامات این کشورها تمایل داشته باشند که مقداری تورم را به منظور جلوگیری از کاهش سطح تولید، صادرات و به طورکلی تغییرپذیری در مقابل شوک­ها بپذیرند. همچنین نتایج نشان می دهد که نظام شناور ارزی بر نابرابری در کشور های اوپک اثر معناداری ندارد.

کلمات کلیدی:
Currency Arrangements, Exchange Rate, Gini Coefficient, Income Distribution, توزیع درآمد, ترتیبات ارزی, نرخ ارز, ضریب جینی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1881378/