CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی عوامل موثر بر توسعه جنگلهای حرا با استفاده از آنالیز سلسله مراتبی فازی (مطالعه نمونه: جنگل های حرای استان هرمزگان)

عنوان مقاله: شناسایی عوامل موثر بر توسعه جنگلهای حرا با استفاده از آنالیز سلسله مراتبی فازی (مطالعه نمونه: جنگل های حرای استان هرمزگان)
شناسه ملی مقاله: JR_IJFPR-22-1_017
منتشر شده در در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

هستی پطروسیان - دانشجوی دکترای محیط زیست، دانشگاه تهران
افشین دانه کار - هیات علمی دانشگاه تهران
سجاد عالی محمودی سراب - دانشجوی دکترای جنگلداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

خلاصه مقاله:
جنگل های حرا به عنوان یکی از مهم ترین سرمایه های ملی طبیعی در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری، همواره موردتوجه مردم محلی و برنامه ریزان بوده است، اما متاسفانه هیچ پژوهشی مبنی بر توسعه درست و اصولی آنها انجام نگرفته و اغلب تلاش ها برای توسعه این اکوسیستم ها، به شکست منجر شده است. این بررسی با هدف شناسایی مشخصه های مهم در یافتن مکان های مناسب برای توسعه این اجتماعات در سواحل استان هرمزگان به انجام رسید. به همین منظور در ابتدا ۲۵ تحقیق مختلف در سطح ایران و جهان، با هدف شناخت معیار ­های موثر بر توسعه بررسی شد و ۳ معیار و ۹ زیرمعیار شناسایی شد. سپس معیار ها و زیرمعیار های شناسایی شده با روش دلفی غربال و با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی وزن دهی شدند. نتایج نشان داد که سه معیار اقلیم، ویژگی های آب دریا و ویژگی های فیزیکی زمین و هشت زیرمعیار بارش، دمای هوا، نوع اقلیم، موج، جزرومد، کیفیت آب و ویژگی های فیزیکی و شیمیایی زمین برای گزینش مکان های مناسب به منظور استقرار رویشگاه های دست کاشت حرا دارای اهمیت هستند. معیار ویژگی های زمین به عنوان مهم ترین معیار و ویژگی های فیزیکی زمین و بارش به ترتیب به عنوان مهم ترین و کم اهمیت ترین زیرمعیارها شناسایی شدند. ضریب سازگاری قضاوت ها در روش تحلیل سلسله مراتبی فازی، کمتر از ۱/۰ تعیین شد که نشان دهنده سازگاری در قضاوت ها بود.

کلمات کلیدی:
معیار, مکان یابی, جنگل حرا, تحلیل سلسله مراتبی فازی, استان هرمزگان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1884766/