CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی مقدماتی کارایی تابع O-ring در تعیین الگوی مکانی و کنش متقابل گونه ها در مقیاس کوچک (مطالعه موردی: جنگل های باینگان کرمانشاه)

عنوان مقاله: بررسی مقدماتی کارایی تابع O-ring در تعیین الگوی مکانی و کنش متقابل گونه ها در مقیاس کوچک (مطالعه موردی: جنگل های باینگان کرمانشاه)
شناسه ملی مقاله: JR_IJFPR-20-4_008
منتشر شده در در سال 1391
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهسا کریمی - دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه جنگلداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
محمدرضا پورمجیدیان - دانشیار، گروه جنگلداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
حمید جلیل وند - دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی
امیر صفری - دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی

خلاصه مقاله:
هدف این پژوهش بررسی مقدماتی کارایی تابع O-ring در تعیین کنش متقابل و الگوی مکانی درختان در جنگلهای زاگرس در مقیاس کوچک است. مطابق با هدف تحقیق که آزمون کارایی تابع O-ring بود عرصه­ای به مساحت ۲ هکتار در جنگلهای باینگان انتخاب و موقعیت مکانی تمامی درختان بلوط ایرانی و بنه به عنوان گونه­های غالب در قطعه مورد بررسی با استفاده از روش فاصله تا خطوط موازی تعیین و در نهایت نقشه مکانی درختان تهیه شد. از تابع دومتغیره O-ring برای بررسی کنش متقابل و از تابع تک متغیره O-ring برای مطالعه الگوی مکانی قطعه مورد مطالعه در فواصل مختلف استفاده شد. نتایج این تحقیق توانایی تابع O-ring در کشف الگوی مکانی و کنش متقابل مختلط در طول فواصل مختلف را نشان داد، دلیل این تغییرات به محدودیت پراکنش بذر، رقابت بین گونه­ای، قدرت بالای زادآوری بلوط (از طریق بذر و پاجوش) و اختلاف در کیفیت رویشگاه در مقیاس کوچک نسبت داده می­شود. نتایج تحقیق بیانگر تشریح مناسب الگوی مکانی و کنش متقابل به­وسیله تابع O-ring در توده مورد بررسی است که می­تواند به­عنوان یک کلید راهنما در شناخت و تصمیم­گیری برنامه­های مدیرتی و دخالت­های جنگل شناسی مفید در دیگر رویشگاه­ها باشد.

کلمات کلیدی:
بلوط ایرانی, بنه, روش فاصله تا خطوط موازی, تابع دو متغیره, تابع تک متغیره, بذر

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1885912/