CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بیماری آبله طیور و نقش موسسه رازی در کنترل و ریشه کنی آن در ایران

عنوان مقاله: بیماری آبله طیور و نقش موسسه رازی در کنترل و ریشه کنی آن در ایران
شناسه ملی مقاله: JR_VDPVM-2-1_007
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

بهمن خالصی - عضو هیات علمی (استادیار)، موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی،کرج،ایران.
نجمه معتمد - عضو هیات علمی (استادیار)، موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی،کرج،ایران.
عباس عالمیان - کارشناس ارشد آزمایشگاه، موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی،کرج،ایران.
محمد رضا سمیعی - کارشناس آزمایشگاه، موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی،کرج،ایران.

خلاصه مقاله:
بیماری آبله طیور از بیماری­ های ویروسی و مسری طیور بوده که شیوع آن بین ۱۰ تا ۹۵ درصد ولی میزان تلفات آن بین صفر تا ۵۰ درصد می­باشد. این بیماری تقریبا در تمام نقاط دنیا به ­ویژه در ایران گزارش شده است. عامل بیماری، ویروس بسیار مقاومی است که می تواند تا مدت زیادی در محیط باقی مانده و  باعث شیوع بیماری گردد. از این رو مبارزه با آن مشکل است با این حال پیشگیری از بیماری تا حد بسیار زیادی توسط واکسن انجام می­شود. برنامه کنترل بیماری از طریق واکسیناسیون در گله­ های تخمگذار، مادر و اجداد از طرف سازمان دامپزشکی کشور ابلاغ شده است. متداول ترین واکسنی که در تمام نقاط دنیا استفاده می­شود، واکسن زنده تخفیف حدت یافته می­باشد که ایمنی فعال و قدرتمندی را علیه بیماری ایجاد می­کند و موسسه رازی با قدمتی حدود صد سال بیش از ۷  دهه است که واکسن زنده تخفیف حدت یافته آبله طیور را تولید و به بازار عرضه می­دارد. تا قبل از تولید واکسن توسط موسسه رازی، سالانه شاهد تلفات و خسارات اقتصادی ناشی از این بیماری در گله­ های طیور بودیم اما با تولید این واکسن علاوه بر کاهش موارد وقوع بیماری در کشور به خروج ارز و کاهش واردات واکسن خارجی کمک شایانی شده است.

کلمات کلیدی:
موسسه رازی, واکسن, آبله طیور

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1898814/