CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مروری بر خصوصیات بتن های حاوی ضایعات پلاستیک و ذرات نانو به منظور استفاده در ساخت سازه های نظامی زیرزمینی (با رویکرد کاهش ضریب رسانندگی حرارتی)

عنوان مقاله: مروری بر خصوصیات بتن های حاوی ضایعات پلاستیک و ذرات نانو به منظور استفاده در ساخت سازه های نظامی زیرزمینی (با رویکرد کاهش ضریب رسانندگی حرارتی)
شناسه ملی مقاله: FCM01_090
منتشر شده در اولین همایش ملی فرماندهی و مدیریت در جنگ های آینده در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

علیرضا زندیه - استادیار گروه عمران و نقشه برداری، دانشگاه افسری امام علی (ع) نزاجا، تهران، ایران
امیرحسین صحرائی مقدم - دانشجوی دکتری رشته مهندسی عمران گرایش سازه، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، مازندران، ایران

خلاصه مقاله:
تجهیزات نظامی مناسب کلید بقای کشور در مقابل حملات دشمنان خواهد بود. از جمله تجهیزات نظامی کارآمد می توان به سازه های نظامی زیرزمینی اشاره کرد. اما، این سازه ها در خطر شناسایی توسط دوربین های حرارتی قرار دارند. بنابراین، استفاده از مصالح با ضریب رسانندگی حرارتی کم در ساخت این سازه های نظامی اهمیت ویژه ای دارد. ضایعات پلاستیک از جمله موادی هستند که کاربرد آن ها در ساخت بتن بعنوان جایگزین سنگدانه های طبیعی، علاوه بر کمک شایان به محیط زیست، می تواند بطور قابل ملاحظه ای ضریب رسانندگی حرارتی بتن را کاهش دهد. تحقیقات نشان می دهد که جایگزینی ۵۰ درصدی سنگدانه های طبیعی با ضایعات پلاستیکی می تواند ضریب رسانندگی حرارتی بتن را تا حدود ۶۰ درصد کاهش دهد. اما، این کاهش در ضریب رسانندگی حرارتی با ایجاد ضعف در خصوصیات مکانیکی بتن همراه است. تحقیقات نشان می دهد یکی از راه های تقویت خصوصیات مکانیکی در بتن های عایق حرارت، استفاده از تکنولوژی نانو می باشد. ذرات نانو به دلیل سطح ویژه و مدول یانگ بالا می توانند حتی در مقادیر استفاده بسیار کم نیز تاثیر قابل توجهی در بهبود خصوصیات مکانیکی بتن داشته باشند. از جمله مواد نانو موثر در خصوصیات مکانیکی بتن می توان به نانو گرافن اکساید، نانو سیلیس و نانو کلسیم کربنات اشاره کرد. تحقیقات نشان دهنده ی آن است که استفاده از این ذرات حتی در مقادیر بسیار کم نیز خصوصیات مکانیکی بتن را بطور قابل توجهی بهبود می بخشد.

کلمات کلیدی:
سازه های نظامی زیرزمینی، ضریب رسانندگی حرارتی، ضایعات پلاستیک، ذرات نانو

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1902173/