CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر تحولات ریزساختاری بر خواص خوردگی فولاد زنگ نزن آستنیتی s۳۱۰ پس از عملیات ترمومکانیکی

عنوان مقاله: تاثیر تحولات ریزساختاری بر خواص خوردگی فولاد زنگ نزن آستنیتی s۳۱۰ پس از عملیات ترمومکانیکی
شناسه ملی مقاله: JR_JNMMI-13-47_002
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

رضا بلوک حیدری - دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی مواد، گرایش شناسایی و انتخاب مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.
مصطفی اسکندری - استادیار، عضو هیئت علمی رشته مهندسی مواد، گروه مهندسی مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.
مهدی یگانه - استادیار، عضو هیئت علمی رشته مهندسی مواد، گروه مهندسی مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.

خلاصه مقاله:
چکیدهمقدمه: در این پژوهش تحولات ریزساختاری و تاثیر آن بر خواص خوردگی فولاد زنگ نزن آستنیتی s۳۱۰ طی عملیات ترمومکانیکی بررسی شد. روش: فرایند نورد سرد به میزان ۹۰ درصد کاهش در ضخامت انجام پذیرفت. سپس نمونه ها در دماهای ۷۵۰، ۸۵۰، ۹۵۰ و ۱۰۵۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۰ دقیقه آنیل شدند. به کمک میکروسکوپ نوری ریزساختار نمونه ها مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی خواص خوردگی نمونه ها از آزمون های طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی و پلاریزاسیون پتانسیودینامیک در محلول سدیم کلرید ۵/۳ درصد وزنی استفاده گردید.یافته ها و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که فرایند نورد سرد موجب کاهش اندازه دانه و تبدیل فاز آستنیت به مارتنزیت αʹ ناشی از کرنش می شود. در ادامه در اثر عملیات آنیل استحاله برگشتی مارتنزیت αʹ به آستنیت اتفاق می افتد. افزایش دمای آنیل نیز موجب رشد دانه و افزایش متوسط اندازه دانه می شود. کاهش اندازه دانه در اثر فرایند نورد سرد موجب افزایش مقاومت به خوردگی می شود. همچنین مقاومت به خوردگی در اثر آنیل نمونه در دمای ۷۵۰ درجه سانتی گراد افزایش پیدا کرده و مقدار آن نسبت به نمونه بدون آنیل از ۲۶۸۰۰ به Ω.cm۲ ۳۸۹۵۰ می رسد. انجام استحاله برگشتی از عوامل اصلی این افزایش در مقاومت به خوردگی می باشد. درحالی که افزایش دمای آنیل رشد دانه و کاهش تدریجی مقاومت به خوردگی را به دنبال دارد. به گونه ای که مقدار مقاومت به خوردگی در نمونه آنیل شده در دمای ۱۰۵۰ درجه سانتی گراد به Ω.cm۲ ۵۴۰۰ کاهش می-یابد.

کلمات کلیدی:
فولاد زنگ نزن آستنیتی s۳۱۰, عملیات ترمومکانیکی, ریزساختار, خوردگی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1903679/