CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تدوین مدل رضایت دانشجویان از آتلیه مجازی طراحی معماری و دلالت هایی برای مدیران آموزشی (مطالعه موردی: دانشکده های فنی حرفه ای پسران مرودشت، باهنر شیراز و الزهرا شیراز)

عنوان مقاله: تدوین مدل رضایت دانشجویان از آتلیه مجازی طراحی معماری و دلالت هایی برای مدیران آموزشی (مطالعه موردی: دانشکده های فنی حرفه ای پسران مرودشت، باهنر شیراز و الزهرا شیراز)
شناسه ملی مقاله: JR_JEDU-13-3_008
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه نیک نهاد - دانشجو دکتری تخصصی معماری، گروه معماری، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
محمد پروا - استادیار، گروه معماری، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
حسین افلاکی فرد - استادیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران
هادی کشمیری - دانشیار گروه معماری، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران

خلاصه مقاله:
مقدمه و هدف: با شروع ویروس کرونا در جهان، آموزش به سمت برگزاری در محیط مجازی سوق یافت و ادامه فرآیند آموزش معماری نیز همانند دوره های آموزشی، به سبب تعطیلی دانشگاه ها، تنها در بستر مجازی ممکن گشت. همین امر باعث ایجاد مشکلاتی در نحوه آموزش و در نتیجه کاهش بازده یادگیری گردید. جهت بررسی درک وضعیت موجود و بهبود فرآیند آموزش طراحی معماری در شرایط پاندمی کرونا، پژوهش حاضر به تدوین و ارزیابی عوامل موثر بر رضایت دانشجویان از آتلیه مجازی طراحی معماری پرداخته شده است.روش شناسی پژوهش: پژوهش حاضر با استفاده از روش تحقیق آمیخته و در ۳ مرحله صورت پذیرفته است، ابتدا از روش ۷ مرحله ای فراترکیب بارو سو و سندلوسکی به منظور بررسی مدل مفهومی اولیه تحقیق استفاده گردید. جهت بررسی پایایی پژوهش کیفی فراترکیب، از ضریب کاپا- کوهن استفاده شد. سپس در مرحله دوم با توزیع پرسشنامه میان مدرسان آتلیه مدل تکمیلی تحقیق حاصل گردیده و در مرحله سوم به منظور اعتبارسنجی کمی الگوی پیشنهادی، از آزمون های مختلف و روش تحلیل عامل تاییدی و در نهایت جهت بررسی صحت فرضیات و آزمون الگوی پیشنهادی از نرم افزار Smartpls۳ به منظور مدل سازی معادلات ساختاری و روش تحلیل مسیر استفاده شده است.یافته ­ها: پس از تایید مساعد بودن ضرایب مسیر و معنادار بودن ضرایب (t-value) به بررسی الگوی تحقیق بر اساس شاخص های مختلف پرداخته ایم که نتیجه بررسی شاخص ها نشان دهنده برازندگی الگوی پیشنهادی می باشد. مراحل صورت گرفته کفایت علمی الگوی پژوهش را تایید می کند. ترتیب الگوی تحقیق با ۴ بعد: امکانات و تجهیزات فنی، کیفیت یاددهنده، کیفیت یادگیرنده و کیفیت محتوای آموزشی و با ۱۲ مولفه و ۳۱ شاخص مورد تایید نهایی قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمون تی نشان می دهد که رضایت دانشجویان از آموزش مجازی آتلیه طراحی معماری در سطح متوسطی قرار دارد و میانگین ها بیانگر این امر می باشند که،  بعد کیفیت یاد دهنده در وضعیت نسبتا مطلوب و ابعاد کیفیت یادگیرنده، تجهیزات و امکانات فنی و کیفیت محتوای آموزشی در حد متوسط است.

کلمات کلیدی:
آموزش مجازی, آتلیه مجازی طراحی معماری, رویکرد آمیخته, فراترکیب, مدل سازی معادلات ساختاری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1908218/