CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیل مفهومی مراحل و ابعاد تربیت شهروندی

عنوان مقاله: تحلیل مفهومی مراحل و ابعاد تربیت شهروندی
شناسه ملی مقاله: JR_JEDU-8-32_005
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

حسین محمدی - دانشجوی دکتری فلسفه تعلیم و تربیت، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات. تهران.ایران
محمد مزیدی - دانشیار بخش مبانی تعلیم و تربیت، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شیراز.شیراز-ایران
سعید بهشتی - استاد گروه فلسفه تعلیم و تربیت-دانشکده علوم انسانی و اجتماعی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات. تهران.ایران.

خلاصه مقاله:
مفهوم شهروندی و نقش آموزش و پرورش در توسعه آن در دوران جهانی­شدن توجه اندیشمندان بسیاری در کشورهای مختلف و همچنین مکاتب گوناگون را به خود جلب کرده است. با توجه به اهمیت این موضوع، در این پژوهش سعی شده است تا به تجزیه و تحلیل این مفهوم و مراحل و ابعاد آن از منظر اسلام بپردازیم. پژوهش حاضر از نوع پژوهش­های کیفی است که با رعایت اصول موضوعه ی پارادایم کیفی به انجام رسیده است. داده­های مورد نیاز به روش اسنادی، و با رعایت قاعده­ی حداکثر تنوع و اصل اشباع­شدگی در انتخاب اسناد مرتبط با موضوع پژوهش، گردآوری شدند. داده­های گردآوری­شده، پس از اجرای قاعده­ی سازواری داده­های کیفی با استفاده از رویکرد توصیفی- تفسیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که تربیت شهروندی از منظر اسلام دارای مبانی و جهان­بینی خاص خود می­باشد و دارای ابعادی تعریف­شده در حوزه­های شناختی- نگرشی، انگیزشی-عاطفی و رفتاری- عملی می­باشد. در نهایت، چارچوبی مفهومی برای تربیت شهروندی از منظر اسلام ارائه گردیده است که مبتنی بر جهان­بینی و ابعاد فوق­الذکر می­باشد.

کلمات کلیدی:
تربیت شهروندی, هستی شناسی, معرفت شناسی, ارزش شناسی, چارچوب مفهومی تربیت شهروندی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1913528/