CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیل کنش های گفتاری در استنادات قرآنی منابع دوره صفویه (مطالعه موردی تاریخ ایلچی نظام شاه)

عنوان مقاله: تحلیل کنش های گفتاری در استنادات قرآنی منابع دوره صفویه (مطالعه موردی تاریخ ایلچی نظام شاه)
شناسه ملی مقاله: JR_HCCSH-2-2_005
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی غفرانی - دانشیار گروه ایران شناسی دانشکده علوم انسانی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
رضا محمدی - فارغ التحصیل دکترای تاریخ انقلاب اسلامی، گروه معارف اسلامی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران (نویسنده مسئول)
آسیه حسینی - دانشجوی دکتری تاریخ انقلاب اسلامی، گروه معارف اسلامی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

خلاصه مقاله:
این پژوهش در نظر دارد تا کنش های گفتاری استنادات قرآنی تاریخ ایلچی را بر اساس نظریه کنش گفتاری، تحلیل کند و به این پرسش پاسخ دهد که بر مبنای این نظریه، استنادات قرآنی این منبع، چگونه و بسامد هر کنش گفتاری به چه میزان بوده است؟ این پژوهش بر اساس روش توصیفی تحلیلی انجام شده و در آن از داده های کمی و کیفی استفاده شده است.بیشترین کنش گفتاری استنادات قرآنی تاریخ ایلچی، با تعداد ۸۱ مورد از ۱۱۵ مورد با ۷۰/۴۳ درصد، مربوط به کنش های اظهاری است. کنش های ترغیبی با ۱۵ مورد با ۱۳/۰۴ درصد در جایگاه دوم از بیشترین استنادات قرار دارند. کنش تعهدی در استنادات تاریخ ایلچی ۸ مورد بوده و ۶/۹۵ درصد کنش ها را به خود اختصاص داده اند. ۷ مورد با ۶/۰۸ درصد از کنش ها به کنش های عاطفی اختصاص داشت و در نهایت ۴ مورد با ۳/۴۷ درصد کنش گفتار اعلامی در این استنادات دیده شد.هنگامی که کنش های اظهاری بیشترین بسامد را در متن داشته باشند، نشانه آن است که نویسنده قصد دارد به صورت شفاف و مستقیم، حقایق و اطلاعات را به خواننده منتقل کند. این نوع کنش گفتاری در متون علمی، تاریخی، خبری و آموزشی بسیار رایج است.

کلمات کلیدی:
تاریخ ایلچی نظام شاه، دوره صفویان، نظریه کنش گفتاری، جان سرل، استنادات

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1920191/