CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

طراحی و حل یک مدل ریاضی برای شبکه خدماتدرمانی تاب آور در شرایط وقوع اختلال ) ) مطالعه موردی: استان خراسان رضوی-شهرستان مشهد))

عنوان مقاله: طراحی و حل یک مدل ریاضی برای شبکه خدماتدرمانی تاب آور در شرایط وقوع اختلال ) ) مطالعه موردی: استان خراسان رضوی-شهرستان مشهد))
شناسه ملی مقاله: ICOCS08_022
منتشر شده در هشتمین کنفرانس بین المللی مطالعات بین رشته ای در مدیریت و مهندسی در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

رضا رجبی - دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی دانشگاه امام رضا(ع)
الهام شادکام - عضو هیئت علمی گروه مهندسی صنایع دانشگاه خیام
سیدمحمد خلیلی - عضو هیئت علمی گروه مهندسی صنایع دانشگاه خیام

خلاصه مقاله:
کنترل و مدیریت جریان مواد در یک شبکه خدماتدرمانی یکی از موضوعات بسیار مهم در هر جامعهای است، به گونه ای که اگر مدیریت مناسب اختلالات احتمالی در آن صورت نگیرد، میتواند خسارات بسیاری را در آن جامعه ایجاد نماید. زنجیره های تامین موجود در یک شبکه خدمات درمانی به عنوان عناصری مهم در سطح یک شبکه نقش آفرینی میکنند و به منظور مدیریت در برنامه ریزی جریان مواد، باید به مدیریت اختلالات در شبکه های زنجیره تامین پرداخت. یکی از مناسبترین رویکردهای مقابله با اختلالات در یک زنجیره تامین، پیاده سازی راهکارهای ایجاد تاب آوری در آن میباشد. با طراحی یک زنجیره تامین تاب آور میتوان در مقابل اختلالات مقابله کرده و جریان مواد در شبکه را در سطحی قابل قبول حفظ نمود. در این پژوهش مدلی ریاضی برای طراحی یک شبکه زنجیره تامین تاب آور تحت شرایط وقوع اختلال با دو هدف حداقل سازی هزینه های اقتصادی و کمبود به صورت سناریو محور، گسسته و خطی ارائه شده است. اختلال مورد توجه در این پژوهش که تا کنون در سایر پژوهشها به آن کمتر پرداخته شده است، افزایش ناگهانی تقاضا برای برخی اقلام دارویی میباشد. این اختلال در تابستان اخیر در سطح کلان در برخی اقلام دارویی از جمله سرم تحت شرایط همه گیری بیماری کرونا مشاهده شده است. به منظور ایجاد تاب آوری در شبکه مذکور با اختلال افزایش ناگهانی تقاضا راهکارهایی از جمله احداث نقاط توزیع موقت به منظور پاسخ به تقاضا و ایجاد ذخیره احتیاطی به منظور کاهش کمبود در سطح زنجیره در نظر گرفته شده است. مدل مربوطه از طریق روش حل برنامه ریزی آرمانی حلشده و با بررسی مثالهای عددی مختلف اعتبار سنجی مدل صورت گرفته است. همچنین مدل مذکور به منظور پیادهسازی در سطح کلان شهر مشهد به عنوان مطالعه موردی مساله به اجرا درآمده است.

کلمات کلیدی:
مدلسازی ریاضی، زنجیره تامین، تاب آوری، ویروس کرونا، بهینه سازی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1921129/