CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مطالعه ای بر امور مالی احساسی به عنوان رویکردی جدید برای درک و تاثیر بر بازارهای بورس (از دیدگاه مالی رفتاری)

عنوان مقاله: مطالعه ای بر امور مالی احساسی به عنوان رویکردی جدید برای درک و تاثیر بر بازارهای بورس (از دیدگاه مالی رفتاری)
شناسه ملی مقاله: FMEAD01_249
منتشر شده در اولین همایش ملی پژوهش های نو پدید در حسابداری، مالی، مدیریت و اقتصاد با رویکرد توسعه اکوسیستم نوآوری در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

نعمت اله عالی پور - دانشجوی دکتری تخصصی حسابداری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، گروه تخصصی حسابداری
مهسا زنگنه - کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، گرایش سیستم های اطلاعاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد باغملک

خلاصه مقاله:
در تئوری مالی سنتی فرض بر این است که سرمایه گذاران رفتار عقلایی دارند و با دردسترس داشتن منابع اطلاعاتی به دنبال حداکثر ساختن مطلوبیت مورد انتظار اند در حالی که دیدگاه مالی رفتاری حاکی از آن است که رفتار سرمایه گذاران، در گرو قضاوت ها، گرایش های احساسیومنابع اطلاعاتی غیر رسمی قرار می گیرد.همچنین مطالعات بسیاری نشانگر آن هستند که رفتار احساسی سرمایه گذاران بر بازار بورس تاثیر گذار است .مالی سنتی، برگرفته از نظریه اقتصادی نئوکلاسیک، جهانی تحت سلطه هم اقتصادی را این چنین فرض میکند که مردم به حداکثر رساندن مطلوبیت عقلانی هستند. در مقابل، مالی رفتاری مبتنی بر بینش روانشناسان شناختی تجربی است این افراد را به عنوان تصمیم گیرندگان "عادی" و در نتیجه ناقص می بیند که مستعد قضاوت های جانبدارانه ناشی ازتوانایی های محدود آنها در پردازش اطلاعات هستند ، تامین مالی احساسی دیدگاهی مبتنی بر وضعیت ذهن، احساس گروهی و توهم شکلگرفته توسط تجارب عاطفی افراد در صورت عدم قطعیت دارد و بر نقش احساسات ناخودآگاه در تصمیمگیری تاکید میکند درک و توضیح روابط بین احساس آگاهانه و ناخودآگاه، احساس، ادراک، تفکر و باور، نقش مهمی در مشخص کردن پویایی زیربنایی فرآیند تصمیمگیری مالی ایفا میکنند نظریه مالی( احساسی)عاطفی به عنوان یک جایگزین برای نظریههای جریان اصلی توسعه یافت که ادعا میکنند بازارها توسط فرآیندهای آگاهانه سرمایه گذاران هدایت میشوند. براساس روانکاوی، نقش فرآیندهای آگاهانه و ناخودآگاه را در تصمیمات سرمایهگذاری جستجو میکند. این مقاله توضیحات جدیدی را در مورد علل و پیشبینی بحرانهاوحبابهای که به طور مکرر به ویژه از دهه ۲۰۰۰ تجربه شده اند، ارائه میدهد. در این چارچوب، از مفاهیمی مانند روایت، احساس گروهی، شرایط ذهنی و هدف خیالی استفاده میکند که تا به امروز در مطالعات مالی گنجانده نشده است.. این مقاله اجزای اساسی نظریه را در زمینه عوامل و اثرات آنها تجزیه و تحلیل و مدل سازی میکند. این گزارش یافتههایی را برای کمک به تنظیم کنندگان بازار، مدیران صندوق و سرمایه گذاران برای درک حبابهای موجود در بازارها ارائه میدهد.

کلمات کلیدی:
امور مالی عاطفی، روایات، احساس گروهی، شرایط ذهنی، هدف خیالی(هدف خارق العاده)

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1922787/