CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

نقش دانش جامعه شناختی در سیاستگذاری عمومی (مطالعه موردی : سیاستگذاری در آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران ، با تمرکز بر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش)

عنوان مقاله: نقش دانش جامعه شناختی در سیاستگذاری عمومی (مطالعه موردی : سیاستگذاری در آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران ، با تمرکز بر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش)
شناسه ملی مقاله: FMEAD01_397
منتشر شده در اولین همایش ملی پژوهش های نو پدید در حسابداری، مالی، مدیریت و اقتصاد با رویکرد توسعه اکوسیستم نوآوری در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی فلک پور - دانشجوی دکتری علوم سیاسی گرایش سیاستگذاری عمومی ، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران، ایران
گارینه کشیشیان سیرکی - دانشیار گروه علوم سیاسی و روابط بین الملل ، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران، ایران
حسن خداوردی - استادیار گروه علوم سیاسی و روابط بین الملل ، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
زمینه و اهداف: با عنایت به اهمیت علم جامعه شناسی و رویکردهای جامعه شناختی موثر در حوزه تعلیم و تربیت که به عنوان یک منبع مهم در توسعه ی اقتصادی ، اجتماعی و فردی مطرح می شود، این تحقیق به بررسی و تجزیه و تحلیل محتوایی طرح تحول بنیادین آموزش و پرورش بر اساس مفروضات رویکردهای انتخابی جامعه شناسی با تاکید بر مقوله ی سیاستگذاری آموزشی پرداخته است . روش بررسی : در این تحقیق از روشهای فراترکیب ، تحلیل محتوای قیاسی و روش تحلیل آنتروپی شانون بهره برده شده است که پردازش دادهها را در بحث تحلیل محتوا با نگاه جدید و به صورت کمی و کیفی مطرح می کند. آنتروپی در تئوری ، شاخصی است برای اندازهگیری عدم اطمینان که به وسیله ، یک توزیع احتمال بیان می شود. محتوای تحقیق حاضر بررسی ۲۰۰ مقاله انجام گرفته در خصوص تحلیل عملکردی سند تحول به کمک روش فراترکیب و سپس تحلیل محتوای مولفه های ۳ گانه انتخابی سند تحول و قیاس آنها با ۷ رویکرد غالب جامعه شناختی موثر در حوزه تعلیم و تربیت به کمک روش تحلیل شانون می باشد که مورد بررسی قرار گرفت . یافته ها: نتایج تحلیل فراترکیب نشان داد که سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با چالش های ۴ گانه در مفاد خود روبروست و تحلیل محتوای آنتروپی شانون نیز نشان داد که از بررسی کل سند تحول بنیادین ، مولفه های دینی و سیاسی بیشترین میزان فراوانی را به خود اختصاص داده، و کم ترین مقدار مربوط به مولفه های اجتماعی - فرهنگی است . نتیجه گیری : یافته های حاصل از فراوانی مولفه ها نشان داده است که مولفه های اجتماعی -فرهنگی موجود در مفاد سند تحول بنیادین آموزش و پرورش از توزیع نرمال برخوردار نیستند به طوری که متاسفانه در حد خیلی کم به مقولات اجتماعی و فرهنگی در این سند پرداخته شده و این دو مولفه تقریبا به حاشیه رانده شده اند.

کلمات کلیدی:
رویکردهای جامعه شناختی موثر در تعلیم و تربیت ، طرح تحول بنیادین آموزش و پرورش، مفروضه های نظامات اجتماعی -فرهنگی موجود در سند تحول

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1922932/