CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی مورفومتریک سینوس ماگزیلاری توسط توموگرافی کامپیوتری با اشعه مخروطی

عنوان مقاله: ارزیابی مورفومتریک سینوس ماگزیلاری توسط توموگرافی کامپیوتری با اشعه مخروطی
شناسه ملی مقاله: JR_GOUMS-25-4_010
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

بابک رنجبر - Dental Student, Student Research Committee, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran.
فریدا عابسی - Associate Professor, Dental Materials Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran.
ثریا خفری - Assistant Professor of Biostatistics, Reproductive Health and Infertility Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran.

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: گسترش سینوس فرآیندی فیزیولوژیک است که در سلول های رشدی سینوس های پارانازال اتفاق افتاده و به مرور سبب افزایش حجم آنها می شود که موجب ایجاد چالش هایی در فرآیند کاشت دندان و ایمپلنت می گردد. این مطالعه به منظور ارزیابی مورفومتریک سینوس ماگزیلاری توسط توموگرافی کامپیوتری با اشعه مخروطی (CBCT) انجام شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی تحلیلی روی تصاویر CBCT ۱۰۰ فرد (۵۲ مرد و ۴۸ زن) با میانگین سنی ۴۵.۳۲±۱۷.۴۱ سال در محدوده سنی ۲۷ تا ۶۳ سال مراجعه کننده به کلینیک رادیولوژی تخصصی دهان و فک و صورت در شهر بابل طی سال ۱۳۹۸ انجام شد. میزان گسترش سینوس ماگزیلاری در نمای پانورامیک لایک بر اساس میزان اکستنشن آن بر حسب اولین دندان در قدام و آخرین دندان در خلف ثبت گردید. در نرم افزار NNT در قسمت ایجاد تصاویر پانورامیک لایک ابتدا در مقاطع اگزیال نقطه شروع سینوس ماگزیلاری از سمت اکلوزال مشخص شد و ابعاد مدیولترالی به فواصل ۳ میلی متر بالاتر و ۳ میلی متر پایین تر اندازه گیری شد. یافته ها: بیشترین میزان پیشروی سینوس در قدام سمت راست مربوط به مزیال دندان ۵ (۱۵ درصد) و بیشترین میزان پیشروی سینوس در قدام سمت چپ مربوط به دیستال دندان ۳ (۱۵ درصد) و مزیال دندان ۴ (۱۵ درصد) بودند که تفاوت آماری معنی داری نداشتند. بیشترین پیشروی در قدام به تفکیک مربوط به دیستال دندان کانین و مزیال پرمولار اول بود. میانگین پیشروی سینوس در جهت مدیولترال ۳ میلی متر بالاتر از کف بینی راست در زنان بیشتر از مردان بود (P<۰.۰۵). جنسیت و سن با پیشروی سینوس ماگزیلاری ارتباط آماری معنی داری نداشتند. نتیجه گیری: پیشروی سینوس ماگزیلاری در راست و چپ و همچنین در مردان و زنان در سنین متفاوت به طور تقریبی برابر بود.

کلمات کلیدی:
Maxillary Sinus, Panoramic Radiography, Cone-Beam Computed Tomography, سینوس ماگزیلاری, رادیوگرافی پانورامیک, توموگرافی کامپیوتری با اشعه مخروطی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1924628/