CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر تقویت تفکیکی رفتار ناهمساز بر کاهش علائم اختلال سلوک در دانش آموزان پسر پایه های اول تا سوم شهرستان زرقان در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱.

عنوان مقاله: بررسی تاثیر تقویت تفکیکی رفتار ناهمساز بر کاهش علائم اختلال سلوک در دانش آموزان پسر پایه های اول تا سوم شهرستان زرقان در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱.
شناسه ملی مقاله: RIPTW03_004
منتشر شده در سومین همایش ملی و اولین همایش بین المللی پژوهش و نوآوری در روانشناسی، با نگاهی ویژه بر درمانهای فراتشخیصی در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

مدینه بهمنی زرگر - کارشناسی ارشد روانشناسی عموی، دانشگاه آزاد اسلامی، ارسنجان، ایران.
سیدمنصور تقوی - کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی ، آموزش و پرورش، شیراز، ایران.

خلاصه مقاله:
هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی تقویت تفکیکی رفتارهای ناهمساز در کاهش رفتارهای اختلال سلوک دانش آموزان پسر بود. طرح پژوهش شبه آزمایشی از نوع تک آزمودنی و طرح برگشتی ABA´B´بود ۴ نفر از دانش آموزان پسر که دارای بیشترین فراوانی رفتارهای اختلال سلوک بودند به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه اختلال سلوک (فرم معلمین و والدین )، پرسشنامه تعمیم دهی روش درمانی ، چک لیست ارزیابی رفتاری بود در این پژوهش ۵ رفتار به عنوان رفتار آماج طی جلسات مکرر خط پایه ، مداخله درمانگری و پیگیری مورد مشاهده قرار گرفت و فراوانی این رفتارها ثبت شد و برای تحلیل دادهها از نمودار و تحلیل دیداری و آزمون خی دو و تی استفاده شد. یافته ها نشان داد تقویت تفکیکی رفتار ناهمساز در کاهش علائم اختلال سلوک دانش آموزان پسر تاثیر معناداری دارد و این تاثیر در گذر زمان (در ۵ مرحله درمان) دارای ثبات است و قابل تعمیم به محیط خانه بود. نتیجه گیری نشان داد که تقویت تفکیکی رفتار ناهمساز می تواند منجر به کاهش رفتارهای اختلال سلوک در دانش آموزان شود.

کلمات کلیدی:
اختلال سلوک، رفتار ناهمسان ساز، قدرت تفکیکی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1928104/