CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ضابطه نزدیکترین ارتباط در قانون حاکم بر معاملات با حق وثیقه (مطالعه تطبیقی در حقوق اتحادیه اروپایی، حقوق آمریکا و حقوق ایران)

عنوان مقاله: ضابطه نزدیکترین ارتباط در قانون حاکم بر معاملات با حق وثیقه (مطالعه تطبیقی در حقوق اتحادیه اروپایی، حقوق آمریکا و حقوق ایران)
شناسه ملی مقاله: JR_CLRM-22-1_004
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

حسن علی پور - p.h.d studend in private law Tarbiat Modarres University
محمد عیسائی تفرشی - Professor of Private law, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
مرتضی شهبازی نیا - Associate professor, Department, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
محمود صادقی - Associate professor, Department, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

خلاصه مقاله:
جهانی شدن مبادلات اقتصادی منجر به ایجاد راهکارهای متفاوتی جهت تضمین معاملات شده که در این بین ابزار وثیقه که زاییده حقوق آمریکاست نقش بسزایی دارد. اختلافات حاصله از روابط بین المللی ناشی از این قراردادها و عدم همسانی مقررات تعارض قوانین و مکفی نبودن مقررات در این خصوص موجب بروز نظریه نزدیکترین ارتباط در تعیین قانون حاکم گردیده است. در مقررات اخیراتحادیه اروپایی وآمریکا به­خوبی بروز این نظریه هویداست. نظریه مذکور به حدی رشد و نمو پیدا کرده است که بعضا به عنوان استثنایی بر اصل حاکمیت اراده هم تلقی می­گردد. در مقرره رم یک اتحادیه اروپا، معیارهایی از جمله محل سکونت عادی شخصی که تعهد شاخص را انجام می­دهد، محل وقوع مال غیر منقول، محل سکونت توزیع کننده، تعیین شده است. در حقوق آمریکا و به­خصوص در مقررات متحدالشکل تجاری آمریکا (ucc) ضمن پذیرش قاعده ارتباط عمده، اصلی­ترین معیار را در این خصوص اقامتگاه بدهکار وثیقه، معرفی کرده است. در ماده ۹۶۸ قانون مدنی ایران نیز به نحوی محل انعقاد عقد ملاک قرارگرفته است، هرچند در قانون داوری تجاری بین­المللی ایران نیز قانون مناسب با لحاظ قواعد حل تعارض پذیرفته شده است، لکن اعمال این قاعده نهایتا منجر به اعمال ماده ۹۶۸ ق.م. می­گردد. همچنین آراء داوری بین المللی نیز در برخی موارد پا را فراتر نهاده و نزدیکترین ارتباط را بر اساس عرف تجاری یا قواعد مشترک ملی انتخاب نموده است. تعیین ملاک­های دقیق برای ضابطه فوق خصوصا در راستای  قطعیت قراردادی امری اجتناب ناپذیر است که در مقاله پیش رو با لحاظ مقررات خاص در زمینه معاملات با حق وثیقه به آن پرداخته می­شود.

کلمات کلیدی:
secured right"؛ "Closest Connection"؛ "conflict of law"؛ " Regulation Rome ۱ "؛ "most significant relationship", حق وثیقه, تعهد شاخص, مقرره رم یک, ارتباط عمده, اقامتگاه بدهکار

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1929396/