CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر شوک های پولی، مالی، تجاری و ارزی بر توسعه پایدار اقتصادی در ایران (رهیافت مدل خودرگرسیون برداری ساختاری (SVAR))

عنوان مقاله: بررسی تاثیر شوک های پولی، مالی، تجاری و ارزی بر توسعه پایدار اقتصادی در ایران (رهیافت مدل خودرگرسیون برداری ساختاری (SVAR))
شناسه ملی مقاله: JR_EPYA-14-28_012
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

مریم افتخاری پور - دانشجوی دکتری اقتصاد، واحد ابرکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ابرکوه، ایران
کاظم یاوری - استاد اقتصاد، دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری، دانشگاه یزد، یزد، ایران
عباس علوی راد - دانشیار گروه اقتصاد، واحد ابرکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ابرکوه، ایران دانشکده علوم انسانی

خلاصه مقاله:
مرور مطالعات بیان گر این است که اکثر تحقیقات موجود بر نقش سیاست پولی یا سیاست مالی به صورت جداگانه متمرکز شده اند، اما به ندرت بر ترکیب و تعاملات بین سیاست های پولی، مالی، ارزی و تجاری متمرکز شده اند. لذا در مطالعه حاضر به بررسی تاثیر شوک های پولی، مالی و ارزی بر توسعه پایدار اقتصادی در ایران پرداخته شد. برای این منظور داده های مورد نیاز تحقیق برای دوره ۱۴۰۰-۱۳۸۰ گردآوری و سپس فصلی سازی شد. همچنین، جهت تجزیه و تحلیل داده ها از مدل خود رگرسیون برداری ساختاری (SVAR) که دارای یک منطق اقتصادی مبنی بر تئوری های اقتصادی برای اعمال قیود و محدودیت ها می باشد، استفاده شد. نتایج نشان داد که سیاست پولی انبساطی اثر منفی، سیاست مالی انبساطی اثر مثبت، نوسان نرخ ارز اثر منفی و سیاست تجاری باز، اثر منفی بر توسعه پایدار اقتصادی دارد. با توجه به نتایج حاصل، کاهش استقراض دولت از بانک مرکزی و در اختیار قراردادن منابع مالی به بنگاه های تولیدی، تشکیل بورس ارز، اجرای یک برنامه فراگیر توسعه صادرات و اصلاح و تقویت محیط کلان و محیط نهادی، به عنوان برخی از راهکارهای حصول به توسعه اقتصادی پایدار پیشنهاد شد.

کلمات کلیدی:
توسعه پایدار اقتصادی, سیاست پولی, سیاست مالی, سیاست ارزی, سیاست تجاری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1935479/