CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثر تجویز ویتامین D بر روی فاکتورهای بیوشیمیایی در بیماران سندرم تخمدان پلی کیستیک: یک مطالعه کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده

عنوان مقاله: بررسی اثر تجویز ویتامین D بر روی فاکتورهای بیوشیمیایی در بیماران سندرم تخمدان پلی کیستیک: یک مطالعه کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-26-11_004
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

سولماز صدقی - رزیدنت گروه زنان و مامایی، واحد توسعه تحقیقات بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
فریبا الماسی نوکیانی - استاد گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات جراحی های کم تهاجمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
ملیحه فاکهی - استادیار گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
کبری طاهرمنش - دانشیار گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
پیمان اکبری - پزشک عمومی، گروه داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: علی رغم تاثیر ویتامین D در بهبود علائم بالینی و آزمایشگاهی در بهبود مقاومت به انسولین و هایپرآندروژنیسم، هنوز در مورد نقش ویتامین D در درمان PCOS تردیدهایی وجود دارد، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر ویتامین D بر روی اندکس­ های بیوشیمیایی و هورمون­ های جنسی در بیماران PCOS انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال ۱۴۰۲ بر روی ۲۱۳ نفر از زنان ۴۰-۱۸ سال دارای تشخیص PCOS و فاقد کمبود ویتامین D در بیمارستان شهید اکبرآبادی انجام شد. بیماران با سطح سرمی بیشتر یا مساوی ۳۰ نانوگرم بر میلی لیتر ویتامین D وارد مطالعه شده و در دو گروه کنترل و مداخله قرار گرفتند. به گروه کنترل متفورمین ۵۰۰ میلی گرم روزانه و به گروه مداخله متفورمین ۵۰۰ میلی گرم روزانه به علاوه ویتامین D ۵۰ هزار واحد هفتگی، تا ۱۲ هفته تجویز و سپس فاکتورهای فوق مجددا چک شد. تجزیه و تحلیل داده ­ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۲) و آزمون های من ویتنی و کای اسکوئر انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته­ ها: میانگین فاکتور­های FSH، TG، HDL، ویتامین D بعد از مداخله در مقایسه با قبل از مداخله افزایش معناداری یافته بود (۰۵/۰>p). در مقابل میانگین فاکتور­های FBS و HOMA IR بعد از مداخله در مقایسه با قبل از مداخله کاهش یافته بود که از نظر آماری ارتباط معناداری بین آن­ها مشاهده شد (۰۵/۰>p). نتیجه ­گیری: استفاده از ویتامین D در بیماران مبتلا به PCOS می­ تواند بر روی اندکس­ های آزمایشگاهی از جمله فاکتور­های FBS، HOMA IR، FSH، TG و HDL تاثیرگذار باشد.

کلمات کلیدی:
سندرم تخمدان پلی کیستیک, فاکتور­های بیوشیمیایی, کارآزمایی بالینی, ویتامین D

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1937004/