CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر سرمایه اجتماعی سازمانی بر عملکرد سازمانی کارکنان (مورد مطالعه: کارکنان کلانتری های فرماندهی انتظامی شهرستان شیراز)

عنوان مقاله: تاثیر سرمایه اجتماعی سازمانی بر عملکرد سازمانی کارکنان (مورد مطالعه: کارکنان کلانتری های فرماندهی انتظامی شهرستان شیراز)
شناسه ملی مقاله: JR_PHRJRL-17-74_007
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

ایوب آقارحیمی - دانشگاه آزاد
ذبیح اله کرمی - گروه آموزش روان شناسی- دانشکده مدیریت منابع سازمانی- دانشگاه پلیس
محمد احسانی فر - گروه مدیریت آماد- دانشکده مدیریت منابع سازمانی- دانشگاه پلیس

خلاصه مقاله:
پژوهش حاضر از نوع پیمایشی و از روش نمونه گیری احتمالی و تکنیک ت سرمایه اجتماعی سازمانی مجموعه منابعی است که فرد به واسطه قرار گرفتن در شبکه روابطی که سازمان در اختیار او قرار می دهد به آنها دست می یابد. امروزه، سازمان ها نقشی بسیار اساسی را در زندگی افراد ایفا می کنند. بخش عمده زندگی افراد در سازمان ها و یا در ارتباط با سازمان ها سپری می شود و هر سازمانی با انجام وظایف چندگانه و تخصصی اهدافی را برای مردم محقق می سازند که می توان چگونگی و میزان دستیابی به اهداف را تحت عنوان عملکرد سازمانی ارزیابی کرد. از این رو، می توان گفت حیات سازمان در گروی عملکرد صحیح کارکنان است. از سوی دیگر، درکنارسرمایه های اقتصادی، فیزیکی فن آوری های اطلاعاتی و ارتباطی و سرمایه های انسانی، سرمایه اجتماعی نیز در سازمان ها مورد توجه روزافزونی قرار گرفته است. لذا در این پژوهش هدف محقق بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی سازمانی بر عملکرد سازمانی کارکنان کلانتری های کلانشهر شیراز می باشد.صادفی ساده و از پرسشنامه استاندارد هرسی و گلداسمیت و سرمایه اجتماعی ناهابیت و گوشال برای گردآوری داده ها در جامعه آماری (۲۴ کلانتری شهر شیراز) و با حجم نمونه ۲۵۰ نفر در بین کارکنان کلانتری ها کلانشهر شیراز و از آزمون های تحلیل واریانس،T استیودنت، پیرسون، رگرسیون، fو نرم افزار spss استفاده شده است.یافته ها: آزمون های آماری مبین رابطه معنادار بین متغیرها است که میزان همبستگی سرمایه اجتماعی رابطه ای (۵۱۴/۰=p)، سرمایه اجتماعی شناختی (۵۱۲/۰= p)، سرمایه اجتماعی ساختاری(۴۸۰/۰= p) به عنوان متغیرهای مستقل فرضیه و عملکرد سازمانی کارکنان به عنوان متغیر وابسته فرضیه های تحقیق می باشد. همچنین در تحلیل رگرسیونی متغیرهای مستقل حدود۱/۳۰ درصد واریانس متغیر وابسته را تبیین نموده اند.

کلمات کلیدی:
"سرمایه اجتماعی سازمانی", " عملکرد سازمانی", " سرمایه رابطه ای", " سرمایه شناختی", " سرمایه ساختاری"

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1940970/