CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی بیلان انرژی و اثرات زیست محیطی تولید بادام با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی (مطالعه موردی:شهرستان لنجان، استان اصفهان)

عنوان مقاله: ارزیابی بیلان انرژی و اثرات زیست محیطی تولید بادام با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی (مطالعه موردی:شهرستان لنجان، استان اصفهان)
شناسه ملی مقاله: JR_IJAE-12-3_006
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

امیر عزیزپناه - Ilam University
مهناز هادی - Ilam University
مهدی قاسمی - Shahrekord university

خلاصه مقاله:
این پژوهش با هدف بررسی بیلان انرژی و پتانسیل گرمایش جهانی تولید بادام به صورت کشت سنتی و مکانیزه در شهرستان لنجان در استان اصفهان انجام گرفت. اطلاعات مربوط به مصرف نهاده ها و ستانده ها با استفاده از ۱۷۵ پرسش نامه در کشت سنتی و ۱۷۱ پرسش نامه در کشت مکانیزه جمع آوری گردید. انرژی معادل نهاده ها و ستانده ها و پتانسیل گرمایش جهانی با استفاده از ضرایب هم ارز نهاده ها محاسبه شد. نتایج نشان داد کل انرژی مصرفی در کشت سنتی و مکانیزه به ترتیب ۱۴۱۰۸/۵۳ و ۱۳۷۶۷/۳۹ مگاژول در هکتار، کارایی انرژی ۰/۱۹ و ۰/۲۴ و بهره وری انرژی ۰/۱ و ۰/۱۲ کیلوگرم بر مگاژول بود. از لحاظ آماری اختلاف معنی دار بین شاخص شدت انرژی و انرژی مصرفی در دو روش سنتی و مکانیزه مشاهد شد (P≤ ۰.۰۵) ولی بین شاخص شدت انرژی در این دو روش اختلاف معنی دار مشاهده نشد. بر اساس تحلیل اقتصادی نسبت سود به هزینه در کشت سنتی و مکانیزه برابر با ۳/۲۷ و ۴/۲ بود. مقدار پتانسیل گرمایش جهانی حاصل از کشت سنتی ۵۳۳/۲۳ ودر کشت مکانیزه ۶۷۲/۳ کیلوگرم معادل دی اکسیدکربن در هکتار محاسبه شد و بیشترین میزان آلایندگی زیست محیطی در کشت سنتی و مکانیزه مربوط به  سوخت دیزل به ترتیب با ۶۴/۴۶ و ۸۳/۸۳ درصد بود.

کلمات کلیدی:
Crop yield, net income, global warming, artificial neural network, almonds, عملکرد محصول, درآمد خالص, گرمایش جهانی, شبکه عصبی مصنوعی, بادام

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1942250/