CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مطالعات مغناطیسسنجی زمینی جهت اکتشاف ذخایر معدنی و مشخص نمودن گسترش و عمق تودههای نفوذی ایجاد کننده آلتراسیون و کانیسازی در محدوده شرق کیبرکوه (جنوب غرب خواف)

عنوان مقاله: مطالعات مغناطیسسنجی زمینی جهت اکتشاف ذخایر معدنی و مشخص نمودن گسترش و عمق تودههای نفوذی ایجاد کننده آلتراسیون و کانیسازی در محدوده شرق کیبرکوه (جنوب غرب خواف)
شناسه ملی مقاله: CISEG01_057
منتشر شده در نخستین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران در سال 1389
مشخصات نویسندگان مقاله:

احسان سلاطی - گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد
محمد حسن کریم پور - گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد
محمد رضا حیدریان - گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد
محراب مرادی - گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

خلاصه مقاله:
منطقه کیبرکوه در 70 کیلومتری جنوبغربی شهرستان خواف در استان خراسان رضوی قرار گرفته است. منطقه مطالعاتی با وسعت 60 کیلومتر مربع از شرق به روستای زوزن (قاسمآباد) و از غرب به کیبرکوه محدود میشود. واحدهای سنگی منطقه شامل ماسهسنگ، شیل، سنگ آهک، اسلیت، میکاشیست و مجوعه تودههای نفوذی که به شکل دایک و استوک نفوذ نمودهاند، است. ترکیب آنها از گرانیت تا دیوریت تغییر میکند. اسکارن در چند منطقه شناسایی شد. زونهای آلتراسیون پروپلیتیک با وسعت بیشتر، سرسیتیک، آرژیلیک و سیلیسی با گسترش کمتر در جنوب محدوده مشاهده میشود. کانیسازی پیریت، کالکوپیریت، مگنتیت، گالن و باریت در منطقه شناسایی گردید. به منظور دستیابی به اطلاعات عمقی و گسترش ذخایر و تودههای نفوذی مولد کانیسازی عملیات مغناطیس سنجی زمینی انجام شد. برداشت با 10 پروفیل با امتداد شمالشرق- جنوبغرب، و تعداد 526 ایستگاه، انجام گرفت. با انجام اصلاحات و پردازش دادههای مغناطیسسنجی، نقشههای شدت کل میدان مغناطیسی، انتقال به قطب، مشتق قائم اولشناسایی F,E,D,C,B,A و فراسو تهیه شد و با استفاده از این نقشهها محل واقعی، گسترش و عمق نسبی آنومالیهای گردید. با توجه به این نقشهها، تودههای نفوذی و زونهای آلتراسیون، بخش جنوبی محدوده پتانسیل اکتشافی برای یک سیستم مس پورفیری را دارد. بخش مرکزی مطالعاتی با توجه به حضور چند زون اسکارنی و بالا بودن شدت پتانسیل اکتشاف برای کانیسازی آهن دارد. (D میدان (آنومالی

کلمات کلیدی:
مغناطیسسنجی، آنومالی، مس پورفیری، اسکارن آهن، کانیسازی مگنتیت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/194792/