CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر معماری ملی گرای پهلوی اول بر بناهای آموزشی ایران

عنوان مقاله: تاثیر معماری ملی گرای پهلوی اول بر بناهای آموزشی ایران
شناسه ملی مقاله: ICSAU09_349
منتشر شده در نهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

علیرضا میرزایی - دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه غیردولتی شهید اشرفی اصفهانی، اصفهان، ایران.
مهدی محمدی - دانشجوی کار شناسی ارشد، گروه معماری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه غیردولتی شهید اشرفی اصفهانی، اصفهان، ایران.
مهران کاراحمدی - عضو هیات علمی، گروه معماری و شهرسازی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی، اصفهان، ایران.

خلاصه مقاله:
معماری ایران در طول تاریخ همیشه دستخوش تحولات گوناگونی بوده است . اما اوج تسریع در این تحولات را میتوان از دوره قاجار و در ادامه آن در دوره پهلوی اول مشاهده کرد. در معماری پهلوی اول به دلیل روابط ایران با کشورهای غربی سبک های مختلفی وارد ایران شد اما آنچه معماری این دوره را از دورههای دیگر متمایز میکند توجه ویژه به معماری باستانی و ملی است . استفاده از عناصر معماری باستانی در بناهای این دوره در تهران و شهرهای مختلف به خوبی دیده میشود.هدف از این پژوهش بررسی تاثیر ملی گرایی بر معماری بناهای آموزشی ایران در دوره پهلوی اول است . در این پژوهش روش تحقیق به صورت کاربردی بوده و شیوه تحقیق تحلیلی توصیفی با روش گردآوری اسنادی و بررسی نمونه موردی است . در نتیجه این مقاله نشان داده خواهد شد که معماری مدارس ایران در دوره پهلوی اول ضمن داشتن ویژگی های ملی گرایی اعم از ستون و سرستونهای مرتفع همراه پلکانهای ورودی و ایوان بلند روی سکو و داشتن ابهت در بنا سبک معماری سنتی خود را حفظ کرده و نسبت به بناهای موجود در پایتخت دشتخوش تغییرات کمتری قرار گرفته اند که دلیل آن را میتوان در پایبندی معماران اصفهانی به شیوه و سبک معماری این شهر جستجو کرد.

کلمات کلیدی:
معماری ، ملی گرایی ، پهلوی اول، بناهای آموزشی .

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1952717/