CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی فرهنگ سیاسی و بازشناسی راهبرد برخورد با جنبش های قومی در ایران از دوران اصلاحات تاکنون (مورد مطالعه: جنبش قوم کرد)

عنوان مقاله: بررسی فرهنگ سیاسی و بازشناسی راهبرد برخورد با جنبش های قومی در ایران از دوران اصلاحات تاکنون (مورد مطالعه: جنبش قوم کرد)
شناسه ملی مقاله: JR_HIRJRL-5-19_005
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

طوبی زمانی - دانشجوی دکترای بررسی مسائل اجتماعی ایران، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی
فاطمه هلالی - دانشجوی دکترای دانش اجتماعی مسلمین، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران

خلاصه مقاله:
مقاله حاضر به بررسی فرهنگ سیاسی و بازشناسی راهبردی برخورد با جنبش قومی کرد در ایران از دوره اصلاحات به بعد با روش گراند تئوری پرداخته است. داده های تحلیل شده به روش گراند تئوری از طریق مصاحبه با خبرگان به دست آمد. هدف این نوشتار رسیدن به یک مدل پارادایمی است که بتواند عناصر مهم در تبیین پدیده مذکور را به یکدیگر ربط دهد. یافته ها از دو نوع فرهنگ سیاسی و دو راهبرد متفاوت متناسب با آنها در قبال جنبش قوم کرد از ابتدای دولت اصلاحات تاکنون حکایت دارند. یکی فرهنگ سیاسی بسته که راهبردی متناسب با آن تکثرگرایی نابرابر است و دیگری فرهنگ سیاسی باز که راهبرد متناسب با آن تکثرگرایی برابر است. در اتخاذ هر یک از این راهبرد ها یک سری عوامل زمینه ای، مداخله گر و علی نقش داشته اند و اتخاذ این راهبردها پیامدهایی در بر داشته است. مجموع این عوامل در یک مدل پارادایمی به هم ربط داده شده اند.

کلمات کلیدی:
قومیت, جنبش کردی, فرهنگ سیاسی, راهبرد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1954162/