CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

نقش مبلمان شهری در سامان دهی سیما و منظر شهری در کلانشهر اهواز با استفاده از مدل AHP (مطالعه موردی: منطقه ۴ شهرداری اهواز)

عنوان مقاله: نقش مبلمان شهری در سامان دهی سیما و منظر شهری در کلانشهر اهواز با استفاده از مدل AHP (مطالعه موردی: منطقه ۴ شهرداری اهواز)
شناسه ملی مقاله: RPCFEST01_001
منتشر شده در اولین همایش ملی شهرهای فردا، خلاقیت، نوآوری و توسعه پایدار در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

یحیی آریان مهر - استادیار گروه برنامه ریزی شهری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز، الیگودرز، ایران
ملیکا آریان مهر - دانشجوی کارشناسی مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز
محمدرضا موسوی - دانشجوی دکتری معماری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

خلاصه مقاله:
مبلمان شهری بخش مهمی از محیط زیست ما را تشکیل می دهد که در تعامل مستقیم یا غیر مستقیم با سایر امکانات شهری است. بر همین اساس ایجاد سازگاری و هماهنگی بصری بین اجزاء مبلمان شهری با سایر المان های شهری، جهت تشدید و تکمیل زیبایی فضای شهری امری اجتناب ناپذیر است. پژوهش فوق با هدف بررسی نقش مبلمان شهری در سامان دهی سیما و منظر کلانشهر اهواز (منطقه ۴ شهرداری) انجام گرفته است. این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت توصیفی تحلیلی و شیوه ی اجرای آن پیمایشی می باشد، جامعه آماری این پژوهش شهروندان ساکن در منطقه ۴ شهرداری و نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران ۶۰۰ نفر انتخاب گردید. پرسشنامه این پژوهش محقق ساخته بوده که روایی آن با مشورت اساتید، متخصصین و مطالعات ادبیات نظری تحقیق مورد تایید قرار گرفته و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به میزان ۰.۸ تایید شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی از نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ استفاده شده، به دلیل نرمال نبودن توزیع داده ها از آزمون کولموگروف اسمیرنف و شاپیرو ویلک و همچنین رگرسیون غیر خطی و از نرم افزار Expert choice در مدل تحلیلیAHP استفاده که نرخ ناسازگاری این ساختار سلسله مراتبی برابر ۲۰% است. آنالیز انجام شده از طریق آزمون ها نشان داده که بین متغیر مبلمان شهری و سیما و منظر کلان شهر اهواز رابطه معنادار و مستقیم و متوسط بوده است.

کلمات کلیدی:
مبلمان شهری، سامان دهی، سیما، منظر، کلانشهر اهواز، منطقه ۴

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1956485/