CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

معرفی آفات نوظهور درحاشیه ی جنگل های استان اردبیل

عنوان مقاله: معرفی آفات نوظهور درحاشیه ی جنگل های استان اردبیل
شناسه ملی مقاله: CNRE07_177
منتشر شده در چهارمین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست به همراه پنجمین همایش ملی جنگل ایران در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

داود مهرآوران - پژوهشگر بخش تحقیقات جنگل ها و مراتع ، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ازدبیل ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ، اردبیل ، ایران
حسن شهریاری اصل - هنر آموز حشره شناسی کشاورزی اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل ، اردبیل ، ایران.
سهراب محترم عنبران - کارشناسی ارشد علوم و مهندسی جنگل ، گروه علوم و مهندسی جنگل ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه محقق اردبیلی ، اردبیل ، ایران.
ابراهیم فراشیانی - استادیار پژوهش ، بخش حمایت و حفاظت موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ، اردبیل ، ایران.

خلاصه مقاله:
تغییرات اقلیمی و اکولوژیکی مناطق زیستی گیاهان و جانوران موجود در هر منطقه از مهمترین عوامل ناپایداری در هر منطقه محسوب می شود. به منظور مدیریت صحیح جنگل ها و مراتع پایش و مطالعه فون حشرات هر منطقه ضروری است . در این پژوهش از چهار منطقه متفاوت به روش مونیتورینگ به مدت سه سال براساس زمان فعالیت هر یک از آفات همچنین میزان آلودگی میزبانهای گیاهی به آفات و عوامل بیماری زا نمونه برداری گردید. این پژوهش نشان داد به علت احداث باغ درختان میوه در اکوتون جنگل های اندبیل خلخال و حاتم مشسی مشکین شهر همچنین تیدیل مراتع مشجر به مزارع گندم در مناطق جنگلی فندقلو سبب تغییرات فراوان در فون حشرات منطقه شده است . در این پژوهش نتایج بررسی وضعیت قبلی و شرایط فعلی آفات منطقه نشان داد در حاشیه جنگل های اندبیل خلخال و حاتم مشسی مشکین شهر و مناطق جنگلی فندوقلو به ترتیب پروانه دمقهوهای بلوط(Euproctis Chrysorroea (L به علت گسترش دامنه ی میزبانی بر روی درختان میوه همچنین کک چغندرقند Chaetocnema tibialis Illiger ، ملخ های شاخک بلند و بومی مراتع مشجر و مزارع گندم به علت تغییر میزبان بر روی درختان ممرز و فندق به عنوان آفت جدید برای هر اکوسیستم منطقه مشخص گردید. طبق نتایج حاصل از این پایش توصیه می شود به علت همزمان بودن ظهور لاروهای های سن یک و دو پروانه دم قهوه ای بلوط با فصل برداشت میوه، برای جلوگیری از گسترش آفت دم قهوه ای بلوط به سایر درختان میوه جمع آوری لانه های زمستان گذرانی در فصل پاییز ضروی می باشد. همچنین توصیه می شود به خاطر ظهور آفات جدید در مناطق جنگلی از تبدیل مراتع مشجر به مزارع کشاورزی جلوگیری گردد.

کلمات کلیدی:
آفات نوظهور ، جنگل ، بوممرز، استان اردبیل .

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1956825/