CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی بحران محیطی خشکسالی بااستفاده از آزمون دنباله ها ,زنجیره مارکوف ,شاخص بارندگی PI ودوره بازگشت بارندگی (منطقه مورد مطالعه :شهرستان بجنورد)

عنوان مقاله: بررسی بحران محیطی خشکسالی بااستفاده از آزمون دنباله ها ,زنجیره مارکوف ,شاخص بارندگی PI ودوره بازگشت بارندگی (منطقه مورد مطالعه :شهرستان بجنورد)
شناسه ملی مقاله: GEHSD01_072
منتشر شده در اولین همایش ملی جغرافیا،مخاطرات محیطی و توسعه پایدار در سال 1391
مشخصات نویسندگان مقاله:

امیرحسین حلبیان - استادیار ، گروه علمی جغرافیا ، دانشگاه پیام نور ، تهران ، ایران
علی کریمی مقدم - دانشجوی کارشناسی ارشد اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی، دانشگاه پیام نورآران وبیدگل
جواد محمدآبادی - دانشجوی کارشناشی ارشدبرنامه ریزی شهری,دانشگاه سیستان و بلوچستان

خلاصه مقاله:
خشکسالی عبارت است از کاهش غیرمنتظره بارش درمدتی معیندرمنطقه ای که لزوما خشک نیست میزان این کاهش وشدت آنقدراست که روند عادی رشد رادرمنطقه مختل مای کند . تحلیلخشکسالی هاتوسط آزمون دنباله ها مشابه آزمون تئوری متغییرها ی گسسته است که درطول دوره، شدت ومقدار آن رامشخصمی کند. ازدیگرروش هایی که مای توان برای خشکسالی استفادهکرد روش زنجیره مارکف است که یک روش ریاضی برای فراینده هایاحتمالاتی است.زنجیره مارکف می گوید که احتمال وقوع یک حالتاقلیمی درزمان t بستگی به این داردکه آیا ماه قبل یک ماه خشکبوده است یاخیر. خشکسالی رابه عنوان یک عامل بحران محیطیقلمداد می کنند وتخمین آن ازاهمیت زیادی برخورداراست. دراین تحقیق با استفاده از داده های آماری (1990-2008) سازمان هواشناسی و آزمون دنباله ها، زنجیره مارکف، و نمودار آمبرترمیک و شاخص بارندگی PI سالها و ماه های خشکسالی و ترسالی و شدت و مدت آن تعیین گردید. در این شهرستان با دوره آماری مورد استفاده 3 دوره ترسالی و 4 دوره خشکسالی رخ داده و سال های (1990-2001) شدیدترین خشکسالی رخ داده است. بر اساس زنجیره مارکف سال (2006) سال نرمال از نظر بارندگی است.

کلمات کلیدی:
خشکسالی,آزمون دنباله ها وزنجیره مارکف , شاخص بارندگی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/211586/