CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مهمترین عوامل تخریب و بیابان زایی درجنگل و ارائه راهکارهای مدیریتی مناسب با هدف دستیابی به مدیریت پایدار ( مطالعه موردی: بخشی از جنگلهای کاکارضای خرم آباد)

عنوان مقاله: مهمترین عوامل تخریب و بیابان زایی درجنگل و ارائه راهکارهای مدیریتی مناسب با هدف دستیابی به مدیریت پایدار ( مطالعه موردی: بخشی از جنگلهای کاکارضای خرم آباد)
شناسه ملی مقاله: DESERTWETLAND03_328
منتشر شده در سومین همایش ملی مقابله با بیابان زایی و توسعه پایدار تالابهای کویری ایران در سال 1391
مشخصات نویسندگان مقاله:

الهام مسروری - دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
شعبان شتایی - دانشیارگروه جنگلداری دانشکده گرگان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محمدهادی معیری - دانشیارگروه جنگلداری دانشکده گرگان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
جواد سوسنی - استادیار گروه جنگلداری دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان

خلاصه مقاله:
اکوسیستمهای جنگلی با در برگرفتن غنای بیولوژویکی بالا از منابع مهم و حیاتی هر کشوری بوده و نقش مهمی در توسعه پایدارکشورها دارند. نگهداری، مدیریت و بهره برداری مناسب و معقول از ین اکوسیستمها مستلزم شناخت علمی و همه جانبه بوده تا امکان برنامهریزی اصولی را برای این اکوسیستمها فراهم سازد. در میان منابع جنگلی کشور، زیست بوم جنگلهای زاگرس از گسترده ترین اکوسیستمهای جنگلی کشور است که متاسفانه تا کنون مدیریت اعمال شده بر این اکوسیستم با ارزش با اصول توسعه پایدار سازگاری نداشته و این موضوع نتوانسته تاثیر چندانی در جلوگیری از روند تخریب کنونی و بیابانزایی این زیستگاهجنگلی داشته باشد. دلایل فراوانی برای نابودی جنگلهای کشور برشمرده میشود که هدف از این مقاله مروری بر مهمترین دلایل تخریب و گسترش بیابان در جنگلهای منطفه کاکارضای خرم آباد و ارائه راهکارهای مدیریتی مناسب به منظور جلوگیری از روند کنونی تخریب این ناحیه رویشی میباشد. نتایج بررسیهای صورت گرفته نشان میدهد عدم سیاستگذاری صحیح، نادیده گرفتن مشارکت مردمی، چرای مفرد دام و آتشسوزی از عوامل عمده تخریب و بیابنزایی در این جنگلها میباشند

کلمات کلیدی:
بیابانزایی ، جنگل های کاکارضا، راهکارهای مدیریتی، علل و عوامل تخریب، مدیریتپایدار

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/222965/