CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی روشهای تسلیح خاکریزها با استفاده از مصالح ژئوگرید (مطالعه موردی، پل 5 دهانه 6 متری واریانت جدید رودخانه ارمغان خانه زنجان -ایران)

عنوان مقاله: بررسی روشهای تسلیح خاکریزها با استفاده از مصالح ژئوگرید (مطالعه موردی، پل 5 دهانه 6 متری واریانت جدید رودخانه ارمغان خانه زنجان -ایران)
شناسه ملی مقاله: GEOTEC01_286
منتشر شده در اولین کنفرانس ملی مهندسی ژئوتکنیک در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

محسن صالحی - عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان
مجید صفامهر - عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان
حسین بور - کارشناس ارشد زمین شناسی مهندسی شرکت مهندسین مشاور جامع کار سپاهان

خلاصه مقاله:
استفاده از خاک های مسلح در سازه های ژئوتکنیکی مانند دیوار نگهبان و شیروانی خاکی در سالهای اخیر به سرعت گسترش پیدا کرده است.در نتیجه این گسترش، روشهای مختلفی جهت تحلیل و طراحی سازه های خاک مسلح توسعه یافتهاند. شیروانیها در بسیاری از موارد به دلایلیاز قبیل مقاومت کم خاک محل، مشخصات هندسی از قبیل شیب تند، ارتفاع زیاد خاکریزی و یا بارگذاری بر روی شیروانی ، نیاز به مقاومسازی و یا تسلیح دارند. بخشی از مطالعات بهسازی محور زنجان – قره پشتلو واقع در محدوده شمالغربی شهر زنجان، شامل احداث واریانت جدیدبر رودخانه ارمغانخانه زنجان می باشد که شامل یک پل آبرویی طاقی 5 دهانه 6 متری همراه با خاکبرداری و ترانشه های نسبتاً عمیق قبل و بعد از آن و خاکریزی 14 متری روی آن می باشد. در پژوهش حاضر نقش ژئوسنتتیکها در پایدارسازی و کاهش هزینه های اجرایی خاکریز در ارتباط باپروژه پل طاقی ارمغان خانه زنجان بررسی شده است. تحلیل پایداری به روش استاتیکی و دینامیکی بر روی خاکریز مسلح پل طاقی ارمغان خانه انجام گردید. تحلیلها به روش تنش موثر و دینامیکی غیر خطی کامل صورت گرفت. به این منظور از نرم افزار المان محدود Geoslope استفاده شد. با استفاده از روش های معمول طراحی و برنامه های کامپیوتری Geoslope و TNXSlope، آنالیزهای پایداری و رفتار خاکریز در حالت خاک غیر مسلح و مسلح شده با ژئوگرید در حین ساخت و پس از بارگذاری تحت اثر نیروهای استاتیکی مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتهاست. همچنین مزایا و معایب هریک از روشها برای طرح پل طاقی موضوع بحث مورد بررسی و ارزیابی فنی - اقتصادی قرار گرفته است. در نهایتگزینه برتر از لحاظ فنی و اقتصادی برای ساخت پل طاقی ارمغان خانه ارائه شده است.

کلمات کلیدی:
ژئوگرید، خاکریز، خاکریز مسلح، Geoslope و TNXslope

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/228704/