CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی نقش مدیریت یکپارچه شهری در ساماندهی و مکانیابی مسیرهای حمل و نقل ترانزیتی در شهرهای مرزی با رویکرد توسعه پایدار (محدوده مطالعاتی: شهر مریوان، مرز باشماق)

عنوان مقاله: بررسی نقش مدیریت یکپارچه شهری در ساماندهی و مکانیابی مسیرهای حمل و نقل ترانزیتی در شهرهای مرزی با رویکرد توسعه پایدار (محدوده مطالعاتی: شهر مریوان، مرز باشماق)
شناسه ملی مقاله: RESEARCHH01_009
منتشر شده در همایش ملی مدیریت یکپارچه شهری و نقش آن در توسعه پایدار شهری در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

عثمان باقدم - عضو هیات علمی دانشگاه آزاد سنندج
مختار ناصری - کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری
حسام الدین حسینی - کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری

خلاصه مقاله:
مدیریت شهری یک فرآیند است که در مجموع به یک نظام تصمیم گیری منجر خواهد شد. میزان موفقیت و یا عدم موفقیت مدیریت شهری بستگی به قدرت و مشروعیت و ساختار حقوقی و اجتماعی و اقتصادی جامعه مورد نظر دارد. از نگاهی، این نوع مدیریت را می توان نوعی حکومت محلی و خودگردان برای جلب مشارکت پذیری مردم دانست که باعث سبک شدن بار دولت ها خواهد شد. برای شناخت مفهوم مدیریت شهری، توجه به ترکیب دو واژه مدیریت و شهر لازم است. مدیریت شامل هنر انجام کارها به وسیله دیگران است و می توان آن را فرایند برنامه ریزی، ساماندهی، هدایت و کنترل اعضای سازمان برای دستیابی به اهداف تعریف شده دانست. اما شهر مفهومی بسیار پیچیده و غامضی دارد. از سویی اشاره به نوعی زندگی و از سوی دیگر اشاره به سبکی از ساخت و ساز و ترکیب محیط های انسان ساخت با محیط های طبیعی است. اما بعد از مطرح شدن پارادایم توسعه پایدار در سال 1978 بیشتر رشته ها و زمینه هایی که با فضای شهری در ارتباط هستند، مانند شهرسازی، جغرافیا، معماری، محیط زیست و ... سعی در آن داشته اند که در طراحی، فضاسازی و مطالعات خود بر روی شهر از این رویکرد بهره ببرند. توسعه پایدار یعنی ایجاد فضای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و کالبدی که تضمین کننده ی کیفیت مطلوب زیستی باشد. مدیریت و شهر نشان دهنده استقرار فرایند برنامه ریزی تا کنترل تمامی ابعاد مرتبط با شهر چه از نظر اجتماعی، اقتصادی، کالبدی و محیطی است. وظیفه ای که با توجه به گستردگی میان سازمان ها و نهادهای مختلفی تقسیم شده است. در کشور ایران مدیریت شهری که به اداره امور شهری تقلیل یافته است شامل شهرداری، شورای شهر، شهروندان و نهادهای جامعه مدنی است. اما حقیقت این مفهوم نشان از گستره بزرگتری از نهادهای دخیل در اداره شهرها است. یکی از ابعاد مهم مدیریت شهری ساماندهی حمل و نقل درون شهری و برون شهری جهت رفع مسائل ترافیکی، آلودگی، بالابردن کیفیت دسترسی، امنیت و ... می باشد. در این پژوهش ما بر روی بررسی نقش مدیریت یکپارچه شهری بر روی ساماندهی مسیرهای حمل و نقل ترانزیتی در شهرهای مرزی با رویکرد توسعه پایدار پرداخته ایم. روش تحقیق ما در این پژوهش توصیفی – تحلیلی بوده و از روش اسنادی برای جمع آوری چهارچوب تئوریک و از روش مشاهده، عکسبرداری و مصاحبه برای مطالعات میدانی استفاده کرده ایم. نیز برای تهیه نقشه های لازم از نرم افزار Arc GIS استفاده کرده ایم. محدوده مورد مطالعه ما شهر مریوان واقع در استان کردستان و نیز مرز رسمی باشماق واقع در نوار صفر مرزی این شهر با حکومت اقلیم کردستان عراق می باشد.

کلمات کلیدی:
مدیریت شهری، توسعه پایدار، بازارچه باشماق، مرز باشماق، مریوان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/234110/