CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی قابلیت های روستای یوش مازندران در جهت ایجاد قطب فرهنگی، گردشگری روستایی (با تأکید بر توسعه پایدار گردشگری روستایی)

عنوان مقاله: بررسی قابلیت های روستای یوش مازندران در جهت ایجاد قطب فرهنگی، گردشگری روستایی (با تأکید بر توسعه پایدار گردشگری روستایی)
شناسه ملی مقاله: AESCIVIL01_005
منتشر شده در اولین کنفرانس استانی عمران، معماری در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

سلمی شفائی - دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه
حسینعلی جمشیدی - عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه
علی دشتی شفیعی - عضو هیئت علمی دانشگاه شمال آمل

خلاصه مقاله:
از اصلی ترین مفاهیم در توسعه ی گردشگری مفهوم پایداری بوده که در چند دهه ی اخیر مورد توجه قرار گرفته است. در این بابمی توان گردشگری روستایی را از ارکان اصلی توسعه ی پایدار معرفی نمود، فعالیتی مکمل کشاورزی در بستر روستا که امکانافزایش درآمد خانوار روستایی، اشتغال زایی، جلوگیری از مهاجرت های روستایی را همگام با بهبود کیفیت زندگی، توزیع متعادلخدمات و تسهیلات رفاهی در روستا فراهم می آورد. از دیگر سو برخورداری روستاهای ایران از جاذبه های طبیعی، منابع و پتانسیل های اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی التزامی در توسعه توریسم روستایی به شمار می رود. در این راستا بر آن شدیم تا به بررسی قابلیت های روستای یوش مازندران در جهت ایجاد قطب فرهنگی، گردشگری روستایی با نگاه به شاخص های توسعه پایدار روستایی در جهت جذب گردشگر بپردازیم از اهداف این نوع گردشگری حفاظت از منابع طبیعی، تقویت پتانسیل ها با همیاری و مشارکت مردم منطقه بوده، باشد که نتایج آن مثبت به سوی پایداری روستا باشد. روستای یوش به دلیل قرارگیری در رشته کوه های البرز میانی ومحاصره توسط کوه ها و شکل گیری در جهت چشمه ها چون نگینی در میان ارتفاعات خودنمایی می کند و به دلیل سختی راه دارای طبیعتی بکر و دست نخورده بوده، بافت روستایی خود را حفظنموده است. زیبایی های طبیعی کوهستان، رود، مناظر منحصر به فردش هر انسان تن خسته از صنعت را به خویش می خواند، علاوهبر آن وجود اسطوره های کهن، شخصیت های علمی، ادبی، نظامی، فرهنگی بسیاری چون علی اسفندیاری ملقب به نیمایوشیج (پدرشعر نو) در آن، ارتقا گردشگری، فرهنگی روستا را ملزم می دارد. مقاله ی حاضر از نوع کاربردی بوده، جمع آوری به صورت اسنادی (کتابخانه ای) می باشد. امید است که نتایج آن تأثیرگذار در آینده روستا باشد.

کلمات کلیدی:
پایداری، توسعه ی پایدار، روستای یوش، گردشگری روستایی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/240885/