CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ژئوموروفوتوریسم و قابلیت سنجی ژئومورفوسایت های و مدیریت زمان - اقلیم با بهره گیری از روش Pralong، (نمونه موردی دریاچه زریوار)

عنوان مقاله: ژئوموروفوتوریسم و قابلیت سنجی ژئومورفوسایت های و مدیریت زمان - اقلیم با بهره گیری از روش Pralong، (نمونه موردی دریاچه زریوار)
شناسه ملی مقاله: TGES01_350
منتشر شده در اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

امیرحسین حلبیان - استادیار، گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
محسن عزیزی - دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه پیام نور مرکز آران و بیدگل
جعفر گنجعلی - مدرس دانشگاه پیام نور، گروه جغرافیا، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
لندفرم های ژئومورفولوژیکی، توانایی بالایی در زمینه جذب ژئوتوریسم دارند. ارتباط لندفرم ها با بحث گسترش مدنیت و آثار باستانی، تاریخی، فرهنگی و همچنین مباحث ورزشی، توانمندی های لندفرم ها را در زمینه جذب توریسم دوچندان می کنند. چشم اندازهای ویژهی ژئومورفولوژیک، از مفاهیم جدیدی است که با تاکید بر تعیین مکان های ویژه و باارزش گردشگری، وارد ادبیات جغرافیایی و گردشگری شده است. ژئومورفوسایت ها با ترکیب مواریث فرهنگی، تاریخی و اکولوژیکی، توان های بالقوه ای را در راستای گردشگری پایدار عرضه می کنند. در این مقاله تلاش شده است با بهره گیری از روش پرالونگ و مطالعات میدانی، ژئومورفوسایت دریاچه طبیعی زریوار مورد ارزیابی قرار گیرد. در روش حاضر عیارهای چهارگانه که از نظر توانمندی بالقوه ژئومورفوسایت ها مورد ارزیابی قرار می گیرند؛ شامل عیار زیبایی ظاهری، علمی، تاریخی فرهنگی و اجتماعی – اقتصادی می شوند و در مرحله ی بعد دو متغیر میزان ارزش بهره وری و کیفیت بهره وری، ارزیابی می شوند. نتایج تحقیق نشان داد، در این ارتباط ژئوسایت دریاچه طبیعی زریوار بیشترین امتیاز را کسب نمود. همچنین از نظر ارزش میزان و کیفیت بهره وری ژئوسایت دریاچه طبیعی زریوار بیشترین امتیاز را بدست آورده، که برنامه ریزی در این زمینه را توسط مسئولین می طلبد.

کلمات کلیدی:
ژئومورفوتوریسم، ژئومورفوسایت، دریاچه طبیعی زریوار، پرالونگ

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/248341/