CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیل فراوانی جریان های کمینه راهی برای پیش بینی خشکسالی هیدرولوژیک (مطالعه موردی: حوزه آبریزکارون شمالی در استان چهارمحال و بختیاری )

عنوان مقاله: تحلیل فراوانی جریان های کمینه راهی برای پیش بینی خشکسالی هیدرولوژیک (مطالعه موردی: حوزه آبریزکارون شمالی در استان چهارمحال و بختیاری )
شناسه ملی مقاله: MEAENRS01_108
منتشر شده در اولین همایش ملی مهندسی ومدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

محبوبه چوگان - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی دانشگاه شهرکرد
افشین هنربخش - استادیار گروه مرتع و آبخیزداری دانشگاه شهرکرد
رفعت زارع بیدگی - استادیار گروه مرتع و آبخیزداری دانشگاه شهرکرد
مهدی پژوهش - استادیار گروه مرتع و آبخیزداری دانشگاه شهرکرد

خلاصه مقاله:
یکی از مسائلی که به خصوص در سالهای اخیر بشر با آن مواجه شده است بحران آب است. این مشکل در سالهایی نمایان تر می شود که پدیده خشکسالی روی می دهد و یکی از تبعات هیدرولوژیک خشکسالی به حداقل رساندن آب رودخانه هاست. از نظر زیست محیطی به حداقل رساندن آب رودخانه ها باعث وارد شدن خسارات شدید به محیط زیست می شود. از دیدگاه مدیریتی نیز این حداقل آب در مطالعات آب رسانی شهری، صنعتی و کشاورزی اهمیت ویژه ای دارد. با توجه به اثرات زیان بار خشکسالی، شناخت سنجه های فراوانی جریان های ح داقل، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تجزیه و تحلیل جریان های حداقل روشی در برآورد خشکسالی هیدرولوژیک است. در این مطالعه از داده های 11 ایستگاه هیدرومتری واقع در حوزه آبریزکارون شمالی در استان چهارمحال و بختیاری برای تحلیل جریان های حداقل استفاده شد و ضمن محاسبه جریان حداقل سالانه با تداوم 7 روزه، دبی هایی با دوره بازگشت های 2، 5، 10، 20، 25، 50 و 100 سال به دست آمد و پس از برازش هشت توزیع آماری برای داده ها توزیع گامای دو پارامتره و ویبول برای منطقه مناسب تشخیص داده شد.

کلمات کلیدی:
اثرات زیان بار، بحران آب، تحلیل فراوانی، جریان حداقل، خشکسالی هیدرولوژیک، چهارمحال و بختیاری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/253305/